Midlertidige utstillinger

Tidligere

Tid: 17. juni 2021 10:00

Ny sommerutstilling på HL-senteret

Tid og sted: 1. nov. 2019, HL-senteret

Undervisningsavdelingen og utstillingsdesigner på huset har laget et museumsverksted i musikkværelset som vil stå frem til juni 2020. I museumsverkstedet utforsker skoleklasser og HL-senterets formidlere fortidens betydning for det samfunnet vi har i dag.

Tid og sted: 12. juni 2019 13:00, HL-senteret

Før folkemordet startet i august 2014, var jezidiene i Irak en ukjent gruppe her i landet. Få vet at det bor nærmere 400 jezidier i Norge. Årets sommerutstilling har vi kalt «Etter et folkemord: Møter med jezidier». 

Tid og sted: 1. nov. 2018, HL-senteret

Denne utstillingen, som åpnet 1. november 2018, er basert på fotografier, øyenvitneskildringer og fortellinger fra tidsvitner om pogromene, den såkalte «Krystallnatten», 9. november 1938.

Tid og sted: 15. juni 2018, HL-senteret

Fredag 15. juni 2018 åpnet HL-senterets utstilling om Villa Grande. Med sin over hundre år lange historie rommer Villa Grande mange spennende fortellinger.

Tid og sted: 12. mars 2018, HL-senteret, Huk aveny 56

I år er det 80 år siden Østerrike ble innlemmet i det nazistiske Tyskland. Den 12. mars, på årsdagen for "Anschluss", åpnet utstillingen om Ruth Maier, den østerrikske jenta som flyktet til Norge i 1939 og endte sitt liv i Auschwitz tre år senere.

Tid og sted: 7. sep. 2017 13:00, HL-senteret

Kan bevissthet om fortiden hjelpe oss med å forstå hvem vi er og hva vi ønsker å være? Det forsøker denne utendørsutstillingen å gi svar på ved å undersøke Polens jødiske historie, uttrykt gjennom moderne gatekunst. Målet er å fremme mangfold og gjenopprette minnet om de europeiske jødene i dagens Polen.

Tid og sted: 22. apr. 2017 10:00, HL-senteret

Anton Weiss-Wendt, forskningsleder ved HL-senteret, har sporet opp farfarens historie i Stalins fangeleire. Han har lett i russiske arkiver og gransket farfaren Helmut Weiss' etterlatte papirer og private bilder. Bli med på en særegen og personlig reise til Gulag - og til hvordan de tidligere fangene og det russiske samfunnet i ettertid har forholdt seg til Stalintidens brutalitet. 

Tid og sted: 17. feb. 2017 12:00, HL-senteret

Nå kan du se de sju utvalgte arkitektfirmaenes forslag til hvordan det nye tilbygget til Villa Grande skal se ut. De sju ble valgt ut etter en innledende runde i fjor høst, der hele 64 ledende arkitektfirmaer, både nasjonale og internasjonale, deltok i en begrenset plan- og designkonkurranse.

Tid og sted: 12. okt. 2016, HL-senteret

Det var i fjor 20 år siden folkemordet i Srebrenica. I HL-senterets markering av dette inngikk denne fotoutstillingen av den bosniske kunstneren Tarik Samarah. Hans bilder fra Srebrenica er vist over store deler av verden, blant annet i FNs hovedkvarter i New York og i det nederlandske parlamentet i Haag.  

Hvis du gikk glipp av fjorårets utstilling får du nå en ny sjanse. Fra 12. oktober fram til 1. mai er de kritikerroste fotografiene tilbake på HL-senteret.