Medvirkning

Medvirkning og deltakelse fra elever, publikum, berørte og ansatte er viktig i arbeidet med utstillinger på HL-senteret. I artiklene under kan du lese om hvordan vi driver medvirkning og finne tips og metoder for medvirkningsarbeid. Du kan også lese veilederen vår.

 

Publisert 2. feb. 2021 13:02

Når HL-senteret skaper utstillinger ønsker vi at medvirkning er en hjørnestein i prosessen. Her har vi samlet HL-senterets erfaringer for egenutvikling på feltet medvirkning til museumsansatte og andre som er nysgjerrige på senterets praksis.

Publisert 2. feb. 2021 12:50

Medvirkning betyr «å samarbeide med», og ordet samarbeid forstås som et likeverdig forhold mellom to eller flere parter som arbeider for å oppnå et mål.

Publisert 2. feb. 2021 12:35

For å drive medvirkning finnes det et vell av metoder å velge mellom. Mange museer som har erfaring med medvirkning, anbefaler andre å hive seg ut i det, teste og prøve. Ikke vær redd for å feile!

Publisert 2. feb. 2021 11:57

Museene i Norge har over en lengre periode utviklet seg til å bli en inkluderende møteplass der medvirkning står sentralt for forvaltning av kulturarv og identitetsbygging.