Om formatet epub og hvordan lese slike bøker

 

HL-senteret legger ut temahefter i et eget format, epub, som først og fremst er lagd for å leses på mobile enheter og lesebrett. Men de kan også leses på pc’er og mac’er. Denne siden vil ta for seg hvordan du kan lese temahefter i dette nye formatet.

epub er et eget format for å lese bøker.

 

 
 

Hvordan lese epub på iPhone og iPad

Du kan laste ned boken i epub format til iTunes og legge den til i ”Mine bøker” på din mac eller pc. Du kan klikke på bokens lenke og velge at du lagrer den. Deretter drar du filen over til ”Mine bøker”. Det gjøres altså på samme måten som når du legger til musikk. 
 
Når du er på nett med telefonen eller iPaden og klikker på bokens lenke, vil du kunne velge at boken skal åpnes i en app fra nettleseren. Denne appen må være forhåndsinstallert. De vanlige app’ene for å lese bøker på iPhone og iPad er iBooks, Stanza og Bluefire Reader.
 

Hvordan epub lese på pc og mac

Det er to måter å lese epub på pc eller mac på. Enten ved å laste ned programmer som Adobe Digital Editions og Fbreader eller ved å legge til utvidelser i nettleseren hvis du bruker Chrome eller Firefox.
 
Programmene installerer du som alle andre program. For å åpne epub formatet i disse programmene må du først lagre filene og åpne dem gjennom programmene.
 
Hvis du velger å lese epub i netleseren må du først legge til utvidelsene i nettleseren. For Firefox holder det å klikke på lenken, så åpnes boken rett i nettleseren. I Chrome må du legge inn nettadressen (høyreklikk og velg ”kopier koblingsadresse”) til publikasjonen på nettstedet http://www.magicscroll.net før den åpnes.
 
Publisert 27. okt. 2011 10:58 - Sist endret 25. okt. 2018 10:09