Nå går spaden i jorda for Mino

Entreprenøren OBAS Øst er nå på plass på HL-senteret og byggearbeidene med tilbygget Mino starter opp i løpet av de neste ukene. Det vil påvirke parkeringssituasjonen ved senteret.

Publikum oppfordres til å ta offentlig transport i byggeperioden av tilbygget Mino. Foto: Peder Hellberg / HL-senteret

– Dette har vi ventet lenge på. Vi gleder oss! sier Guri Hjeltnes, direktør ved HL-senteret. 

HL-senteret har lenge hatt behov for større og mer fleksible utstillingslokaler. Mino skal plasseres nordvest på eiendommen ut på Villa Grandes parkeringsplass.  Bygget vil romme et stort utstillingsareal, undervisningsrom, verksted, garderobe og toaletter.

I byggefasen oppfordres publikum til å bruke offentlig transport til senteret. Ved spesielle behov kan parkeringstillatelse til alleen hentes i resepsjonen.

Totalt utgjør det lavtliggende tilbygget 740 kvm fordelt på to etasjer. Det skal påkobles Villa Grande i begge etasjene for å sikre god publikumsflyt.

Slik vil det lavtliggende tilbygget se ut når det står ferdig i 2021. Foto: Transborder Studio

– Dette er et veldig spennende prosjekt, som både tilpasser seg den eksisterende eiendommen og samtidig tilfører nye flotte arkitektoniske kvaliteter. Tilbygget vil bedre rammene for HL-senterets viktige arbeid knyttet til minoriteter og samtidstemaer, sa prosjektleder Anne Mette Raaholt i Statsbygg under kontraktsigneringen med totalentreprenøren OBAS Øst tidligere i høst.

Våren 2017 vant Transborder Studio den begrensede plan- og designkonkurransen om tilbygget. Utviklingen av prosjektet har skjedd i tett dialog med riksantikvar og byantikvar.

Byggearbeidet vil dessuten gjøre Villa Grande mer klimavennlig: I tillegg til tilbygget skal det etableres et bergvarmeanlegg for den samlede eiendommen.  

Etter planen skal prosjektet være ferdig i løpet av 2021.

 

Av Monica Bjermeland
Publisert 11. okt. 2019 10:40 - Sist endret 11. okt. 2019 10:41