I farta: Jacob Yakoubi

Han brenner for løping og sørger for å holde både de ansatte ved HL-senteret og selve bygningen i god form.

Aktuell som

Jacob er primus motor for HL-senterets lag i Holmenkollstafetten som går av stapelen lørdag 11. mai. Han var tidlig en lovende løper i Portugal og har konkurrert i alt fra 800 meter opp til ultramaraton. Personlig rekord på 10 km er 31.32 og han har løpt maraton på 2 timer og 22 minutter. Jacob har flere gode plasseringer i nasjonale og internasjonale løp, med en seier i Madrid Maraton i 2004 som et av høydepunktene.

 

Beskriv hva du jobber med

– Jeg jobber som vaktmester og renholder ved HL-senteret. I et slikt stort hus med en så stor hage er det alltid noe som må gjøres, så jeg prøver å holde senteret rent og pent for alle som jobber her og for alle våre besøkere fra hele verden.

– Da jeg begynte å jobbe på HL-senteret løp jeg hver dag til og fra jobb, 17 km hver vei. Etter at jeg skaffet meg hund for et år siden blir det noe mindre med løpetrening, men jeg løper fortsatt til eller fra jobben flere ganger i uken, forteller Jacob.
Nylig fikk han norsk statsborgerskap, og han gleder seg nå til å konkurrere i NM, og kanskje kan det bli både en og to medaljer i aldersbestemte klasser allerede neste år?

Jacob har coachet flere kollegaer, slik at de har kommet i gang med trening, og har hjulpet til med å lage treningsopplegg.
– Det er veldig stimulerende å se at mennesker som kanskje ikke har trent eller løpt så mye raskt blir mye flinkere og har det gøy med trening, sier Jacob.

 

Har du en favorittetappe i Holmenkollstafetten?

– Dette blir min åttende Holmenkollstafett, og jeg tror jeg har løpt de fleste enkeltetapper. Siden jeg har bakgrunn som konkurranseløper må jeg jo nesten regne å ta de minst populære etappene og gjerne flere etter hverandre. Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om hvilken eller hvilke etapper jeg løper, men jeg er kanskje aller best når det er nedoverbakke, så jeg må nok si at en av etappene ned fra Holmenkollen er de jeg setter mest pris på.

 

Hva gjør HL-senteret til en interessant arbeidsplass?

– Det er et internasjonalt miljø med både engasjerte ansatte og besøkere i en bygning som er helt unik. Det er fint å kunne være en del av et team som både setter fokus på viktige temaer og samtidig gjør det i en slikt historisk miljø.

Kan du dele noen kuriositet om HL-senteret?

– Huset hadde hele 16 peiser under andre verdenskrig. I dag er 11 fortsatt å se her på Villa Grande. Alle peisene er forskjellige, men det går ikke an å fyre i noen av de på grunn av at pipeløpene er brukt til å trekke kabler.

 

Nevn en hendelse eller en person som har gjort sterkt inntrykk på deg?

– Jeg har holdt på med idrett hele mitt liv og det er flere idrettsutøvere som jeg har stor respekt for, og som har vært inspirasjonskilder for meg. Den første var antagelig Carloz Lopes, som tog OL-gull i maraton for Portugal i Los Angeles 1984. Etter at jeg flyttet fra Portugal til Norge i 2008 begynte jeg å følge med på langrenn og skiskyting. Jeg har veldig stor respekt for Ole Einar Bjørndalen og Tora Berger. De har gjennom hele sine karrierer vært gode forbilder, alltid ydmyke og ekstremt fokuserte, og samtidig er de gode og snille mennesker.

 

Siste kulturopplevelse?

– Det må vel ha vært Holmenkollen skifestival, hvor jeg i år jobbet som frivillig. I tillegg til å merke løyper og jobbe med tidtaking fikk jeg også mulighet til å følge en del av konkurransene. Jeg møtte flere utøvere som jeg snakket med, blant annet Alexander Bolshunov og Charlotte Kalla.

Emneord: i trappa, intervjuet Av Peder Hellberg
Publisert 9. mai 2019 12:58 - Sist endret 17. des. 2019 16:48