Nyheter - Side 2

Et bilde av lokalene - Romano kher
Publisert 8. nov. 2021 16:47

Fredag 5. november ble Romano Kher, romsk kultur- og ressurssenter på Ryen i Oslo, offisielt åpnet av kommunalminister Bjørn Arild Gram.

Publisert 5. nov. 2021 11:40

Den nyvalgte sametingspresidenten Silje Karine Muotka besøkte 4. november  tilbygget MINO og utstillingen U/SYNLIG. Utstillingen, som viser ulike eksempler på hverdagsrasisme, har en rekke elementer som omhandler den samiske minoriteten og hvordan den på forskjellig vis er blitt utsatt for rasisme, nedvurdering og undertrykkelse opp gjennom historien.

Bilde av forfatter Anton Weiss-Wendt og bokomslag
Publisert 2. nov. 2021 11:23

HL-senterets Anton Weiss-Wendt har sammen med Nanci Adler utgitt en antologi som viser hvordan dagens Russland bruker historieskrivning som et verktøy for å påvirke egen opinion i patriotisk retning og samtidig forskjønne den sovjetiske fortiden. 

Historiker og forfatter Synne Corell tar en titt i sin ferske bok "Likvidasjonen" sammen med forlagssjef Reidar Mide Solberg fra Gyldendal under lanseringen på HL-senteret.
Publisert 27. okt. 2021 14:59

Historikeren Synne Corells storverk om den økonomiske likvidasjonen av norske jøders formue ble markert med et større arrangement på HL-senteret. Lanseringen foregikk 26. oktober, på årsdagen for arrestasjonen av norske jødiske menn og loven om inndragning av norske jøders eiendom.

Publisert 7. okt. 2021 18:29

Mandag 7. mars 2022 arrangeres et faglig seminar på HL-senteret om Holocaust i mediene. Seminaret er et samarbeid mellom HL-senteret og Norsk Mediehistorisk Forening. Vi åpner for at interesserte kan sende inn sine abstracts snarest, og senest innen 1. november.

Tre elever fra Glemmen VGS, fjorårets vinnerskole.
Publisert 7. okt. 2021 11:14

Siden 2002 har Benjaminprisen gitt 250 000 kroner og stor heder til utvalgte skoler som har jobbet aktivt mot rasisme og diskriminering. Nå søker juryen nye verdige kandidater. Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby håper Benjaminprisen får inn mange forslag.  Alle kan nominere skoler, og fristen er 17. oktober.

Publisert 28. sep. 2021 18:48

MINO er det nye tilbygget til fredede Villa Grande, som huser virksomheten til Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret). 

MINO tilfører 740 kvadratmeter fordelt på tre etasjer til HL-senterets eksisterende lokaler. I MINO finnes fleksible utstillingsarealer som skal utnyttes til fulle for å sette søkelyset på minoriteters kår og temaer i samtiden, samt et nytt undervisningsrom og et verksted. Først ut i de nye utstillingsarealene er utstillingen U/Synlig – hverdagsrasisme i Norge. 

Tilbygget er tegnet av Transborder Studio, et prisvinnende arkitektkontor startet av Espen Røyseland og Øystein Rø.

Publisert 5. juli 2021 11:16

Kjære alle venner av HL-senteret!

Velkommen tilbake til HL-senteret. Her på Bygdøy har vi langsomt åpnet opp for publikum, etter en lang tids nedstengning. Hver dag kommer stadig flere besøkende til oss. 

Publisert 28. apr. 2021 14:40

«Det er livsviktig at folk med minoritetsbakgrunn er en likeverdig del av befolkningen. Gang på gang ser vi at når kriser oppstår – enten det gjelder klima, helse eller væpnet konflikt – er minoriteter alltid de som først blir utsatt», sier Cora Alexa Døving. Vi har fått lov til å gløtte inn i foreløpige analyser i HL-senterets grunnforskningsprosjekt om norskjødiske identiteter. 

Publisert 27. apr. 2021 08:58

Som en del av et pågående forskningsprosjekt om antisemittisme i digitale medier skal Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) samle inn digitale data fra kommentarfelt på åpne nettsider og Facebook-sider. Her kan du lese hvordan du reserverer deg fra at dine data blir brukt.

Publisert 12. mars 2021 16:32

Søndagskveld, 7. mars 2021 ble HL-senteret sin Facebook-konto deaktivert. Uten advarsel, uten begrunnelse. Deaktiveringen rammet også 12 ansattes private kontoer. 

Publisert 1. feb. 2021 14:00

HL-senterets dokumentasjonsavdeling publiserer nå en månedlig oversikt over de nyeste innkjøpene til utlån biblioteket. Du kan reservere januar- og februarbøkene – og alle de andre titlene våre – via bibliotekkatalogen Oria eller ved å sende oss en epost.