Konferanse om Holocaust i Skandinavia

Vil du bidra på en konferanse om Holocaust i Skandinavia? Meld gjerne din interesse.

 Det nystartede Svenska institutet för Förintelseforskning (Institute for Holocaust Research in Sweden, IHRS) arrangerer sammen med HL-senteret en internasjonal heldagskonferanse i Stockholm 17. juni. Konferansen har navnet “Sweden and the Holocaust in a Scandinavian Context. Local and Regional Aspects», og det er nå åpnet for å sende inn papers. 

- HL-senteret sa ja til et samarbeid med den nye svenske forskningsinstitusjonen, som har ønsket å markere sitt arbeid med en konferanse nå i juni. Dagen før konferansen åpnes formelt det nye svenske Museum för Forintelsen, og uken etter er Sverge vertskap for IHRA-konferansen, International Holocaust  Remembrance Alliance, forteller direktør Guri Hjeltnes, som også er nestleder i den norske delegasjonen til IHRA. 

Økt interesse for Holocaust

Bakgrunn for konferansen er at både forskning om og interesse for Holocaust har økt i de skandinaviske landene de siste årene. I Norge har HL-senteret eksistert i 20 år med både et forsknings-, formidlings- og og dokumentasjonssenter.  Vår Holocaust-utstilling har helt til nå vært den eneste store Holocaustutstillingen i Skandinavia. Samtidig har Norge hatt en heftig offentlig debatt om ulike sider ved Holocaust i Norge.
Sverige var en av initiativtakerne til International Holocaust Remembrance Alliance, IHRA, og under fjorårets «Malmö International Forum on Holocaust Remembrance and Combating Antisemitism» lovet svenske myndigheter å finansiere forskning og bevare og videreføre minnet om Holocaust. 

Les mer om konferansen 17. juni og Call for Papers her.

Publisert 3. mars 2022 09:03 - Sist endret 16. juni 2022 12:21