Frigjøringsdagen på HL-senteret

Søndag 8. mai, frigjøringsdagen, vil det være et fyldig program på HL-senteret for barn og voksne, med opplesing og samtaler, ekstra omvisninger i utstillingene og uteservering i hagen.  

 

Unge jenter med norsk flagg går i tog

NORGES FØRSTE 17.MAI-TOG: Unge jenter går i tog med norsk flagg 7. mai 1945. Foto: Forsvarsmuseet/ Kristian Bull

Vi anbefaler å se den nyrenoverte Holocaustutstillingen, bunkeren fra 2. verdenskrig og vår nye utstilling «U/Synlig - hverdagsrasisme i Norge», som befinner seg i nybygget MINO. Opplev også kunstverket til Camille Norment. Les mer om våre utstillinger her.

 

Kl. 11.00 er det program som passer for barn fra 3. - 7. trinn på barneskolen. Forfatteren Anne Ellingsen vil lese høyt fra boken “Karis krig”. Etterpå vil hun samtale med barn og unge som er til stede, om krig og flukt.

 

Kl. 14.00 er temaet Invasjon og frigjøring: «9. april og 8. mai som minnedager fra 1945 -1995».

Historiker Synne Corell innleder, og deretter følger samtale mellom henne og professor Tom Kristiansen ved Universitetet i Tromsø, ledet av  forsker Claudia Lenz, HL-senteret.

 

Uteserveringen er åpnet

Kafe Villa Grandes uteservering er i full gang, og vi anbefaler å spise i vår vakre hage. La deg friste av vafler og pølser eller annen spise, og søndag får alle barn gratis iskrem! 

Vel møtt og velkommen søndag 8. mai!

 

Besøkende ute i hagen til Villa Grande

 

 

Publisert 6. mai 2022 08:36 - Sist endret 28. juni 2022 18:33