«Jeg er mer enn Holocaust»

– Dana Odinsen Golan (paneldeltaker)

Til årets Holocaustdag inviterte undervisningsavdelingen ved HL-senteret fire unge jødiske nordmenn til en panelsamtale om deres forhold til Holocaust i storsalen på Villa Grande. 

Foto: Trond Heggelund / HL-senteret

Samtalen ble strømmet direkte på HL-senterets nettsider. I salen var en 9. klasse fra Nordberg skole i Oslo et interessert og engasjert publikum. Gjennom samtalen ble Eliana Hercz, Talia Deborah Dubowski, Jakob Mathias Golombek og Dana Odinsen Golan stilt spørsmål fra elever i salen. Paneldeltakerne svarte også på spørsmål som var sendt inn fra elever rundt omkring i landet, der alt fra Bardufoss til Ålesund, Mjøndalen og Karmøy var representert.

De innsendte spørsmålene var en del av et forberedende undervisningsopplegg, hvor tre filmer med tilhørende spørsmål, refleksjons- og fordypningsoppgaver ble produsert og lagt ut på HL-senterets nettsider i forkant av markeringen. I tillegg til Nordberg skole som var fysisk til stede deltok om lag 1200 elever på direktestrømmingen, og både deltakere og publikum var strålende fornøyde med arrangementet.


Klikk deg inn her hvis du ønsker å se samtalen i opptak, eller gjøre deg kjent med undervisningsopplegget.

Av Kristin Borgenheim
Publisert 31. jan. 2022 12:56 - Sist endret 24. mars 2022 10:50