Lansering av Synne Corells «Likvidasjonen»

Historikeren Synne Corells storverk om den økonomiske likvidasjonen av norske jøders formue ble markert med et større arrangement på HL-senteret. Lanseringen foregikk 26. oktober, på årsdagen for arrestasjonen av norske jødiske menn og loven om inndragning av norske jøders eiendom.

Historiker og forfatter Synne Corell tar en titt i sin ferske bok "Likvidasjonen" sammen med forlagssjef Reidar Mide Solberg fra Gyldendal under lanseringen på HL-senteret.

Historiker og forfatter Synne Corell tar en titt i sin ferske bok "Likvidasjonen" sammen med redaksjonssjef Reidar Mide Solberg i Gyldendal under lanseringen på HL-senteret.

Corell argumenterer i sin bok for at konfiskasjonen av jødenes formue er en del av folkemordet. Hun viser at den fysiske likvidasjonen med deportasjonene til Auschwitz henger uløselig sammen med den økonomiske likvidasjonen. 

HL-senterets direktør Guri Hjeltnes ledet panelsamtalen mellom (f.v.) historieprofessorene Christhard Hoffmann og Tom Kristiansen, Synne Corell, Rolf Golombek og Berit Reisel.

I boken framgår det at store deler av det norske statsapparat var involvert i inndragningen av jødenes verdier, og at dette skjedde åpenlyst.

Corells bok «Likvidasjonen. Historien om holocaust i Norge og jakten på jødenes eiendom» er skrevet på oppdrag fra HL-senteret og utgitt på Gyldendal. Den er basert på et omfattende kildemateriale og gir oss også et bilde av enkeltfamiliers skjebne i møte med den norske stats politikk overfør jødene.

Interessen var stor for seminaret i tilknytning til lanseringen av Synne Corells bok. Rundt 100 personer møtte opp i HL-senterets storsal.

Hele arrangementet ble strømmet og du kan se videoen her.
 

Lenker til medias dekning av denne saken (listen blir oppdatert fortløpende):

NRK Nyhetsmorgen 4.nov ( Trykk på "Tidspunkter". Innslaget starter etter 01:43:21).

TV2 Nyhetsmorgen

Dagbladet - bokanmeldelse

Morgenbladet (abo)

Aftenposten (abo)

Klassekampen

Vårt Land (abo)

Dagens Næringsliv (abo)

Av Hilde Harbo. Foto: HL-senteret
Publisert 27. okt. 2021 14:59 - Sist endret 24. mars 2022 10:52