God sommer – HL-senteret er tilbake!

Kjære alle venner av HL-senteret!

Velkommen tilbake til HL-senteret. Her på Bygdøy har vi langsomt åpnet opp for publikum, etter en lang tids nedstengning. Hver dag kommer stadig flere besøkende til oss. 

Nå på tampen av juni var også kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby på besøk og uttalte: - Med sine vel 8 000 elever på besøk hvert år, gir Holocaustsenteret et svært viktig bidrag for skoler med undervisningstilbudet de har. Regjeringen har derfor satset på et tilbygg som gir senteret bedre undervisningslokaler, så senteret kan øke antallet besøkende. 

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup som besøkte HL-senteret samtidig uttalte: 
– Det er svært gledelig å se resultatet av det nye bygget, som er godt tilpasset omgivelsene ved fredede Villa Grande. Holocaustsenteret kan nå ta i mot flere besøkende, og vil være bedre rustet i kampen mot hat og ekstremisme. 

HL-senterets permanente Holocaust-utstilling har også åpnet på nytt, etter å ha blitt vasket, malt og stelt. Du vil nå også finne noe nytt, knyttet til skjebnen til norske rom under Holocaust.

I sommer har vi også to midlertidige utstillinger, en om Benjaminprisen og en med fotografiene av den bosniske kunstneren Tarik Samarah, om massakren i Srebrenica.
Velkommen til utstillingene våre!

Det nye tilbygget MINO – som skal huse samtidsutstillinger – er så å si ferdig. Noen siste arbeider og tilpasninger gjenstår. Etter en prøvetid, innflytting av møbler og ikke minst – montering av åpningsutstillingen – sikter HL-senteret på åpning i slutten av september. 

Men her og nå ønskes alle våre venner en riktig god sommer!

Guri Hjeltnes
Direktør

Publisert 5. juli 2021 11:16 - Sist endret 19. apr. 2022 13:53