Ragnar Ulstein til minne

Forfatteren og krigsveteranen Ragnar Ulstein er død, 99 år gammel. Alle på HL-senteret takker for mangeårig hyggelig samarbeid med Ragnar Ulstein og sender varme hilsener til hans familie.

Ulstein ble født 19. april 1920 i Ulstein og døde 3. desember 2019. Han flyktet over til Storbritannia i 1941 og gikk inn i de norske styrkene. Som medlem av kompani Linge og deltok han blant annet under landgangen i Reine i desember 1941. Han deltok i andre aksjoner i Norge, og fra høsten 1944 av ledet han oppbyggingen av hjemmestyrkene i Sogn, med kodenavn «Siskin».

Foto: Lill Ann Chepstow-Lusty

I etterkrigstiden har Ulstein vært journalist, forfatter og historiker for en rekke verdifulle arbeider, om kompani Linge, Englandsfarten, Svensketrafikken, Etterretningstjenesten og nedlagt et kjempearbeid med å intervjue om lag 1200 krigsveteraner fra brede kretser.

– Det er med stort vemod HL-senteret mottok meldingen om at Ragnar Ulstein er død, sier Guri Hjeltnes, direktør ved HL-senteret.

– Hans historiske intervjuer og mange bøker har betydd mye for alle som arbeider med krigs- og okkupasjonshistorie. Han har besøkt HL-senteret flere ganger, og folk strømmet til for å høre ham snakke. Det var en stor glede å ha ham hos oss, sier Hjeltnes.

Alle på HL-senteret takker for mangeårig hyggelig samarbeid med Ragnar Ulstein og sender varme hilsener til hans familie.

 

Ragnar Ulstein deltok på foredrag og samtale hos HL-senteret flere ganger:

Av Redaksjonen
Publisert 4. des. 2019 09:44 - Sist endret 4. des. 2019 10:22