I praksis: Daniel

Daniel, som til vanlig går i 9. trinn på en ungdomsskole i Bergen, hadde arbeidsuke på HL-senteret i uke 21 og ble raskt en populær ung mann hos oss med sitt vinnende vesen og positive holdning.

Hvorfor ønsket du å gjennomføre din arbeidsuke på HL-senteret?

– Jeg er veldig interessert i historie og spesielt den tematikken som HL-senteret arbeider med, så jeg ville gjerne prøve noe som jeg kunne tenke meg å jobbe med i fremtiden. Jeg hadde mulighet til å bo hos noen slektninger i Oslo og det var jo ekstra gøy at dette var langt hjemmefra.

Beskriv hva du har gjort og fått være med på?

– Det var vært veldig mye forskjellig. Jeg har vært med Undervisningsavdelingen når de har hatt skoler på besøk, og så har jeg hjulpet de med å sortere forskjellige kort som de bruker i undervisningen. Ved flere tilfeller har jeg vært med på å rigge konferansesalen i forkant av ulike aktiviteter der, for eksempel en teaterforestilling og skolebesøk. Så har jeg vært med turister i utstillingen, og jeg har gjort en del kontorarbeid.

Hva gjør HL-senteret til en viktig institusjon?

– Jeg synes det er viktig at man har så mange skoleelever på besøk, som får lære om historien og også om viktige temaer som er aktuelle i dag; rasisme og minoriteter. De som underviser her har enorm kunnskap og er flinke med elevene.

Kunne du tenke deg å jobbe her etter du er ferdig med studier? Hva kunne du da tenkt deg å jobbe med?

– Ja, absolutt, dette har vært en spennende uke. Jeg tror jeg kunne tenke meg å jobbe med formidling.

Hva har du lært om HL-senteret som du ikke visste fra før?

– Jeg ante ikke at det var så mye aktivitet her. Det var mye som skjedde her hver dag; turister, foredrag, skoler på besøk, møter, og til og med en teaterforestilling.

Nevn en hendelse eller en person som har gjort sterkt inntrykk på deg. Hvorfor?

– Samuel Steinmann fordi han var så god til å beskrive sine grusomme opplevelser.

Siste kulturopplevelse?

– Jeg var så heldig å få være med på arrangementet som HL-senteret hadde på Litteraturhuset. Det var en debatt om TV-serien «ZombieLars». Det er jo veldig mange paralleller mellom serien og Holocaust. Det var veldig engasjerte og dyktige folk på scenen og det var en spennende samtale. Flott at denne serien har blitt så populær.

Emneord: i trappa, intervjuet Av Peder Hellberg Foto: Privat
Publisert 6. juni 2019 10:03 - Sist endret 17. des. 2019 16:48