Velkommen til nytt år!

Året 2019 vil etter alle solemerker bli et like aktivt år for HL-senteret som det foregående, skriver direktør Guri Hjeltnes.

Guri Hjeltnes under markeringen på Akershuskaia i 2017

Fra en tidligere markering av Holocaustdagen. Kim Friele (t.v.), Guri Hjeltnes, Marianne Borgen, Natalia Jansen, Raphael Schutz og Jan Tore Sanner. Foto: HL-senteret

Kjære venner av HL-senteret! Velkommen til nytt år!

Året 2019 vil etter alle solemerker bli et like aktivt år for HL-senteret som det foregående.

HL-senteret mottok en gledelig melding i september: Regjeringen gikk inn for å støtte et nytt tilbygg til Villa Grande! Nå i vinter vil entreprenører konkurrere om å få oppdraget fra byggherre Statsbygg – å reise tilbygget «Mino», tegnet av Transborder Studios. Dette lavtliggende tilbygget vil gi HL-senteret moderne og fleksible utstillingslokaler til å huse utstillinger om minoriteters kår og ulike samtidstemaer. I august i år vil byggearbeidet starte opp og i desember 2020 være avsluttet – med innvielse og åpningsutstilling i mai 2021. Det er bare tiden og veien dit – og blir et stort løft for de ansatte og til glede for alle som besøker HL-senteret!

I 2018 stod HL-senteret for nær 60 seminarer, konferanser og arrangementer her på Villa Grande, i Arendal, i Gamle festsal, i Litteraturhuset, i Samfunnssalen og andre steder. Vi strømmer som oftest fra det som skjer, så du kan følge oss fra det ytterste skjær og fra den store vide verden. 

HL-senteret har samlet fagfolk og lekfolk, presentert og diskutert ny forskning, og formidlet bredt overfor allmennheten. Vi har avholdt konferanser, seminarer og invitert til foredrag innen våre mandatområder – Holocaust og andre folkemord og om minoriteters kår nasjonalt og internasjonalt, og om antisemittisme, høyreekstremisme, konspirasjonsteorier, hatytringer og mye mer.

Fjoråret sluttet intenst. En lenge planlagt presentasjon av en læringsressurs om den forfulgte minoriteten jezidiene i Irak ble høyaktuell, gjennom fjorårets Nobelpris. Og like etter snudde HL-senteret seg rundt og inviterte til faglig diskusjon om okkupasjonshistorien, hjemmefronten og jødene på seminaret «Krigens fortellinger». Hele 650 mennesker fulgte seminaret torsdag før jul, 500 på stedet og 150 via strømming.

Vårens program 2019 starter som alltid med minnemarkeringen av Den internasjonale Holocaustdagen på Akershuskaia i Oslo sentrum. Det skjer førstkommende søndag, kl. 15.00.  Og søndag 10. februar starter HL-senterets helgeprogram. Se nærmere program på vår hjemmeside – www.hlsenteret.no – og i sosiale medier.

Vær hjertelig velkommen til ny sesong på HL-senteret, alle!

Beste hilsen
direktør Guri Hjeltnes
HL-senteret

Av Guri Hjeltnes
Publisert 22. jan. 2019 12:49 - Sist endret 6. feb. 2020 11:36