Marit Hermansen er død: – Et stort tap, en stor inspirasjon

Det er med sorg alle vi på HL-senteret har mottatt melding om at Marit Hermansen er død, etter kort tids sykeleie. – Et stort tap, sier direktør Guri Hjeltnes.

Foto: Marit Hermansen under seremonien der hun ble tildelt Kongens Fortjenstmedalje i mars. Foto: Monica Bjermeland / HL-senteret

– Marit Hermansen var en enestående personlighet, en kvinne med styrke og kraft, en god venn av HL-senteret helt fra senterets start i 2001, sier Hjeltnes.

Dette året, i januar 2001, opplevde Marit Hermansen alle foreldres mareritt, at hennes sønn ble drept. Benjamin Hermansen var bare 15 år gammel da han ble utsatt for et rasistisk motivert knivdrap.

Alt samme år ble en pris i Benjamins navn opprettet, rettet mot skoler for å øke innsatsen mot rasisme og diskriminering. Benjaminprisen har gjennom 18 år markert seg som en inspirasjon for landets skoler.

Marit Hermansen var en klippe i arbeidet med Benjaminprisen. Foto: Lars Aarønæs

Marit Hermansen har hele tiden vært et aktivt medlem i juryen som kårer Benjaminprisens vinnerskole, og en klippe i dette viktige arbeidet.

– Marit  Hermansen har i alle disse årene gått over tersklene til HL-senteret, blitt kjent med alle i vår undervisningsavdeling, med forskerne, med alle. Hun snakket og diskuterte med enhver, sier Hjeltnes, som leder juryen for Benjaminprisen.

– Hun inspirerte oss med sitt utrettelige arbeid for at skolene skulle bli mer bevisst arbeidet mot rasisme og diskriminering. Det er en stor forpliktelse å bære denne arven videre, i Marit Hermansens ånd, sier HL-senterets direktør.

Skoler og enkeltmennesker over hele landet har latt seg inspirere av Marit Hermansens engasjement i arbeid mot rasisme og diskriminering. Derfor ble hun i mars tildelt Kongens Fortjenstmedalje for sin innsats under en seremoni på HL-senteret.

Av Redaksjonen
Publisert 22. mai 2019 14:03 - Sist endret 24. mai 2019 10:36