HL-senteret tildelt gave fra Sparebank-stiftelsen DNB

På en seremoni på Sentralen i Oslo onsdag 9. mai fikk HL-senteret utdelt en gave på 350.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB. HL-senteret har sendt inn ett av de 2940 heldige prosjektene som ble tildelt midler for å «utløse gode krefter» som gavesjef Sissel Karlsen uttrykte det.  

Guri Hjeltnes mottar gaven fra Sissel Karlsen

Pengene skal brukes til HL-senterets utstilling «Med krigshistorie i veggene - Villa Grande i 100 år». HL-senterets direktør Guri Hjeltnes er strålende fornøyd.  - Villa Grandes historie vil belyse aktuelle temaer som fremmedhat og demokrati, og formidle forskningsbasert kunnskap om 1900-tallet, både første verdenskrig, okkupasjonstiden og det moderne Norge. Nå kan vi lage den utstillingen med de formidlingsgrep vi ønsker, sier Hjeltnes.

HL-senterets utstillingsdesigner Hanne Steien (på bildet) leder arbeidet med Villa Grande-utstillingen, som åpner 15 Juni 2018. Hun forteller at besøkende vil oppleve aktiviserende og interaktive utstillingsløsninger, og at den vil inneholde illustrerte tidslinjer, interaktive modeller og historiske objekter, i tillegg til fotografier og film - både ukjente arkivopptak og egenproduserte intervjuer..

Med Villa Grande som et prisme for Norge på 1900-tallet synliggjøres viktige utviklingstrekk i moderne tid - politiske så vel som sosialhistoriske. Fra jobbetidens overdådige forbruk og krigsprofitørenes virksomhet via okkupasjonstidens luksuspregede diktatorbolig til oppbyggingen av velferdsstaten i etterkrigstiden og til slutt HL-senterets etablering.

Publisert 11. mai 2018 13:45 - Sist endret 25. okt. 2018 16:16