Benjaminprisen 2017 utdelt til Høyland ungdomsskole

I dag ble Benjaminprisen 2017 utdelt til Høyland ungdomsskole i Sandnes for skolens langsiktige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering. Foran 400 elever og gjester i Fredheim Arena i Sandnes mottok skolens rektor Vigdis Vatne og to elevrepresentanter, prissjekken fra Kristin Holm Jensen, statssekretær i Kunnskapsdepartementet.

Statssekretær Kristin Holm Jensen (f.v.) deler ut prissjekken på 100 000 kroner til elevrådsleder Tara Espeland, rektor Vigdis Vatne og elevrådsmedlem Sigrid Gjersvik.

Toleranse og mangfold

I en seremoni der elevene sto i sentrum, takket statssekretæren i sin hilsningstale for det arbeidet skolen gjør for toleranse og mangfold. – Dette gir håp om et varmere og rausere samfunn, sa hun blant annet.

En helhetlig tilnærming

I sin takketale uttrykte skolens rektor Vigdis Vatne takknemlighet og stolthet over å motta prisen. - Benjaminprisen gir oss motivasjon til å fortsette vårt arbeid for å gjøre skolen vår, byen vår Sandnes, og samfunnet vårt til et godt sted å være og vokse opp – for alle.

Juryen la vekt på at skolens arbeid mot rasisme og diskriminering ikke er begrenset til integrerings­arbeid, men har en helhetlig tilnærming til arbeidet med holdninger og fordommer.  -Høyland ungdomsskole viser en høy grad av bevissthet om at arbeid mot rasisme og diskriminering like mye handler om majoritetssamfunnets holdninger som gode integrerings- og inkluderingstiltak, sa juryens nestleder Einar Standal i sin tale.

Benjaminprisen deles hvert år ut til en barne-, ungdoms- eller videregående skole som utmerker seg for sitt arbeid mot rasisme og diskriminering. Prisen er oppkalt etter Benjamin Hermansen som ble drept av erklærte nynazister da han var 15 år gammel.

HL-senteret er sekretariat for Benjaminprisen.

Les mer om Benjaminprisen.

 

Publisert 30. jan. 2018 17:31 - Sist endret 26. okt. 2018 11:48