Nykommer vant arkitekt-konkurransen

Transborder Studio har vunnet konkurransen  om nytt tilbygg til Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter, HL-senteret,  i Oslo. Det unge arkitektfirmaet har utkonkurrert 64 av Norges største og mest anerkjente arkitektkontorer.  

- Vi trodde og håpet at vi kunne vinne,men konkurrerte mot  Norges beste arkitekter. Vi  ble himmelfalne og veldig glade da beskjeden kom!  forteller Øystein Rø, partner i Transborder Studio.

Enstemmig
Det yngste arkitektbyrået blant sju finalister ble av en enstemmig jury kåret til vinneren.  Juryen mener at Transborder Studio leverte det klart beste løsningsforslaget.

- Vinnerutkastet «Mino»  er elegant,  poetisk og har mange arkitektoniske kvaliteter. Det er en lavmælt og enkelt bygning  med en stor integritet, sier Frode Meinich, juryleder og eiendomsdirektør i Statsbygg.

Juryen for arkitektkonkurransen har i tråd med konkurranseprogrammet også kåret en nummer to i konkurransen. Dette ble arkitekt Carl-Viggo Hølmebakk for løsningsforslaget «Minor og Major».

Stillferdig
Statsbygg utlyste en begrenset plan- og designkonkurranse for utvidelse av HL-senteret Villa Grande på Bygdøy.  64 arkitektfirmaer meldte din interesse, sju av dem ble valgt ut og  helt til topps gikk altså Transborder Studio.

- Vi valgte et stillferdig og verdig prosjekt som er integret i landskapet.  Både Villa Grandes historie og HL-senterets arbeid med formidling og forskning var et spennende utgangspunkt for å lage et bygg, sier Rø i Transborder.

Juryens arbeid
- Det er hyggelig når nye talenter utmerker seg, sier Meinich, og legger til at forslagene har vært anonymisert for juryen under hele utvelgelsesprosessen.

I tillegg til juryleder Frode Meinich fra Statsbygg har juryen bestått av  Guri Hjeltnes, direktør HL-senteret, Ketil Kiran (arkitekt), representant for HL-senteret, Anett Andreassen, forvaltningssjef Statsbygg, Niels Marius Askim (arkitekt), oppnevnt av NAL.
 

 

Publisert 31. mars 2017 14:56 - Sist endret 25. okt. 2018 09:44