EUs kulturminnepris til prosjektet "Jewish Cultural Heritage"

EUs kulturminnepris for 2017 er tildelt prosjektet «Jewish Cultural Heritage», som gjennomføres i samarbeid mellom POLIN Museum of the History of Polish Jews i Warzsawa og norske partnere. HL-senteret koordinerer prosjektet, som på norsk side er representert ved Falstadsenteret, Jødisk museum i Oslo og Det Europeiske Wergelandsenteret i tillegg til HL-senteret.

Siden starten i september 2013 har «Jewish Cultural Heritage» hatt over 3200 aktiviteter med mer enn 445.000 deltakere. Samarbeidet har som målsetting å fremme kunnskap om jødisk kultur og historie og bidra til å styrke interkulturell forståelse I de to landene. Prosjektet er finansiert gjennom EEA Grants / Norway Grants.

EUs kulturminnepris deles ut til forbilledlige kulturminneprosjekter over hele Europa og regnes som den mest prestisjefulle innen europeisk kulturminnevern. Prisen ble etablert av EU kommisjonen i 2002 og har siden vært ivaretatt av Europa Nostra.

Prisen berømmer og fremmer «best practices» knyttet til kulturarv innenfor bevaring, forskning, frivillighet, utdannelse og kommunikasjon. På den måten skal den bidra til en sterkere bevisstgjøring i befolkningen av kulturarven som en strategisk ressurs for Europas økonomi og samfunn. Prisen mottar støtte fra EUs program Creative Europe.

Prisen for 2017 deles ut 15. mai i Turku i Finland.

 

PRESSEMELDING

Presentasjon: Jewish Cultural Heritage

 

 

Publisert 5. apr. 2017 12:04 - Sist endret 25. okt. 2018 09:44