Stor interesse for å tegne tilbygg

Hele 64 arkitektkontorer hadde søkt om å få delta i Statsbyggs begrensede plan- og designkonkurranse da fristen gikk  ut 23. september kl. 12.00. Blant dem er mange av Norges mest veletablerte og anerkjente arkitektkontorer, men også nyetablerte arkitektfirmaer og yngre arkitekter har vist stor interesse for konkurransen. Det er da også et ønske at yngre krefter blir med videre.

Det nye tilbygget vil ligge nordvendt ut mot der dagens p-plass ligger.

- Dette er en respons som overstiger forventningene, sier Guri Hjeltnes, direktør på HL-senteret. -Vi håpet jo at mange ville gripe denne unike sjansen til å videreutvikle Villa Grande, men dette er rett og slett fantastisk. Nå gleder vi oss bare til neste fase med de sju firmaene som skal tegne forslag til det nye tilbygget.

Tilbygget skal gi Holocaustsenteret fleksible, undervisningstilrettelagte utstillingslokaler for minoritetsutstillinger og andre temporære utstillinger, publikumsarealer og verksted. Oppstart for de utvalgte teamene er forventet å være i siste halvdel av oktober og innlevering av løsningsforslagene i begynnelsen av desember.

Dette er arkitektkontorene som har søkt om å få tegne tilbygget.

Publisert 27. sep. 2016 11:43 - Sist endret 25. okt. 2018 09:44