Stjernemusikere fremfører Mozart på HL-senteret

Fem fremtredende norske musikere holder søndag intimkonsert i HL-senterets Musikkværelse. De fremfører to av Mozarts strykekvintetter, K. 174. B-dur og K. 516. G-moll. NRK har meldt sin ankomst for å forevige konserten. 

Wolfgang Amadeus Mozart. Maleri av Barbara Krafft.

De fem musikerne er:

Fiolinist Sølve Sigerland er en del av Grieg Trio og har studert fiolin og kammermusikk på Norges Musikkhøgskole og ved Ferenc Liszt Akademiet i Budapest. Han har opptrådt som solist med blant andre Oslo Filharmoniske Orkester, Det Norske Kammerorkester, Stockholm Filharmoniske og Bergen Filharmoniske med dirigenter som Andrew Litton, Walter Weller og Leif Segerstam.

Fiolinist Geir Inge Lotsberg har studert fiolin hos Leif Jørgensen i Oslo og Sandor Vègh i Salzburg. Han har vært medlem av Oslo Strykekvartett siden 1991, og han var konsertmester for Den Norske Operas orkester 1996–2003. I dag underviser Geir Inge Lotsberg ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo.

Bratsjist Henninge Landaas er både bratsjist og fiolinist og er utdannet ved den Kommunale Musikkskolen i Trondheim, Trøndelag Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Landaas var medlem av Trondheim Solistene fra starten av i 1987, og har hatt solistopptredener med bl.a. Oslo Filharmoniske Orkester og Trondheim Symfoniorkester. I 1994 ble hun medlem av Vertavo Strykekvartett.

Bratsjist Eivind Holtsmark Ringstad studerer ved Barratt Due Musikkinstitutt hos Soon-Mi Chung. I mars 2012 gikk han til topps i den prestisjetunge musikkonkurransen «Eurovision Young Musician 2012». Ringstad har etablert seg som en av Norges mest spennende unge musikktalenter.

Cellist Ellen Margrete Flesjø er en del av Grieg Trio og har studert blant annet ved Norges Musikkhøgskole og ved Franz Liszt-Akademiet i Budapest. Hun har også vært solist med norske og danske symfoniorkestre, solocellist i Det Norske Kammerorkester og har erfaring som kammermusiker i andre konstellasjoner ut over Grieg Trio.  Hun er tilsatt i Musikerordning for Hedmark.

Konserten begynner kl. 14.00 søndag 21. februar.

Priser: Voksne kr. 200, honnør kr. 150, og barn/studenter kr. 100.

 

Publisert 18. feb. 2016 17:24 - Sist endret 25. okt. 2018 09:44