POLIN kåret til årets europeiske museum

POLIN Museum of the History of Polish Jews i Warszawa har blitt kåret til 2016 European Museum of the Year. Prisen blir delt ut hvert år, i regi av Europarådets European Museum Forum, til et nyåpnet eller nyrestaurert museum.

POLINs direktør, professor Dariusz Stola (midt i bildet), mottok prisen på vegne av museet. Som synlig bevis på hederen fikk museet "The Egg" av Henry Moore, som vil være i museets eie i ett år. 

POLIN ble åpnet i 2014 og museets permanente utstilling forteller historien om 1000 års jødisk historie i Polen. Selve bygningen, som også er prisbelønt, ligger i området som utgjorde den jødiske ghettoen under 2. verdenskrig og det jødiske kvartalet i årene før krigen.

- Dette er en meget fortjent anerkjennelse, sier Guri Hjeltnes, HL-senterets direktør. – Utstillingen fremstiller et bredt, men samtidig detaljert bilde av en svært viktig del av polsk og dermed europeisk kulturarv.

HL-senteret har hatt et fruktbart samarbeid med museet siden starten, og arrangerte så sent som i mars i år en debatt på Litteraturhuset i Oslo sammen med POLIN.

Publisert 15. apr. 2016 11:26 - Sist endret 25. okt. 2018 09:44