Bygdøys museumsdirektører etterlyser bedre kollektivtilbud

Museene på Bygdøy vil sannsynligvis runde rekordhøye 1,5 millioner besøkende i løpet av året, og tirsdag denne uken fikk Lan Marie Nguyen Berg, Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, besøk av en rekke av Bygdøy-museenes direktører. De ledet byrådens oppmerksomhet mot at Norges desidert største museumsdestinasjon har et lite tilfredsstillende kollektivtilbud.

Fra venstre Olav Aaraas, direktør ved Norsk folkemuseum, Paal Mork, leder for publikumsavdelingen  ved Norsk Folkemuseum, Geir O. Kløver, direktør ved Frammuseet, byråd Lan Marie Nguyen Berg, Martin Biehl, direktør ved Kon-Tiki museet, og Guri Hjeltnes, HL-senterets direktør.

- Det er langt fra godt nok at første Ruterbuss i helgene ankommer en time etter at museene har åpnet, og den siste bussen går 30 minutter før museene stenger, sier Guri Hjeltnes, HL-senterets direktør. - Resultatet er forvirrede turister, og sommerkaos på Bygdøylokket og i villaveiene på Bygdøy. Det er heller ikke bra at det mangler en helårs båtforbindelse til halvøya, sier hun.

Byråden var imøtekommende overfor direktørene og lovet å se videre på saken. Bygdøy-museenes ledelser møtes i nær framtid for å drøfte videre arbeid.

Publisert 24. aug. 2016 16:49 - Sist endret 25. okt. 2018 09:44