Arkitektkonkurransen er i gang

Torsdag i forrige uke var de sju utvalgte arkitektfirmaene som konkurrerer om å designe Villa Grandes nye tilbygg på besøk på HL-senteret. Her fikk de en omvisning både i huset og landskapet rundt. 

Det er en krevende oppgave arkitektfirmaene nå skal komme med sine løsninger på. Villa Grande er et fredet bygg, og det nye tilbygget må fungere godt så vel estetisk som funksjonelt. Per i dag har Villa Grande en permanent utstilling om det norske og europeiske Holocaust. Det nye bygget skal blant annet huse utstillinger knyttet til minoriteter i Norge.

-Det var sentralt for oss som oppdragsgiver å nå fram til arkitektene med hva HL-senteret står for og arbeider med, sier Anne Mette Raaholt, assisterende prosjektleder i Statsbyggs byggherreavdeling. -Like viktig som omvisningen var det derfor at de fikk en innføring i minoritetsforskningen og annet virke på HL-senteret og hvordan undervisningsavdelingen arbeider med skoleungdom og andre besøkende. De fikk også anledning til å stille spørsmål knyttet til konkurransegrunnlaget. Det var et fint møte med en svært interessert gruppe, avslutter Raaholt.

De syv utvalgte arkitektkontorene er ALA Architects, Carl Viggo Hølmebakk, DRDH Architects + Dyvik Kahlen Architects, Jarmund/Vigsnæs, Jensen og Skodvin, Snøhetta og Transborder.

Vinneren av konkurransen blir offentliggjort i mars 2017.

Les hva Statsbygg skriver om konkurransen.

Publisert 16. des. 2016 15:25 - Sist endret 6. feb. 2020 11:34