Byvandrere fylte Villa Grande

«Kjenn din by», i samarbeid med HL-senteret, inviterte 26. mai til besøk på Villa Grande. I det kjølige vårværet tok omkring 90 fremmøtte del i omvisningen, som inkluderte så vel eiendommen som selve huset.

Historiker og forfatter Bodil Stenseth fortalte om Villa Grandes historie.

-Det er fantastisk hyggelig med så god respons, sier Guri Hjeltnes, direktør ved HL-senteret. Hun ledet an og viste gruppen rundt på eiendommen, før følget gikk inn i Villa Grandes kafè. Her trakk historiker og forfatter Bodil Stenseth frem smakebiter fra husets snart 100 år gamle historie, en historie som snart kommer i bokform i forbindelse med Villa Grandes 100-årsjubileum i 2017.

- Det var et veldig vellykket arrangement, og en forsamling som åpenbart satte pris på det de fikk se og høre, sier Ida Lützow-Holm, fagkonsulent ved Oslo Museum som står bak «Kjenn din by». Hun legger til at det nok var mange som primært kom av interesse for Villa Grandes krigshistorie, og at de opplevde resten av historien som en fin bonus. – Selve høydepunktet for mange var nok omvisningen i mindre grupper, der vi blant annet fikk se det som under krigen var Maria Quislings smykkerom og Vidkun Quislings kontor, sier Lützow-Holm.

- Dette er værelser som nå brukes av senterets ansatte og som vi normalt ikke viser frem, forteller Guri Hjeltnes. – Men det var hyggelig å gjøre et unntak for de engasjerte byvandrerne. Jeg håper at de som har lyst kommer tilbake ved en senere anledning for å se bunkeren som ligger under Villa Grande. Den rakk vi ikke å vise frem denne gang, avslutter Hjeltnes.

For de som har lyst til å besøke Holocaust-senterets utstillinger i sommer er åpningstidene som følger: Fra 1. juni til 1. september er det åpent alle dager fra kl. 10.00 til kl. 18.00. Fra 15. juni til 31. august er det daglige omvisninger:

Kl. 11.30: Villa Grandes bunker
kl. 13.00: HL-senterets permanente utstilling
kl. 15.00: Villa Grandes bunker

Kafe Villa Grande er åpen alle dager fra kl. 11.00 til kl. 18.00. Velkommen til HL-senteret!

Publisert 29. mai 2015 12:44 - Sist endret 25. okt. 2018 09:44