Nytt jødisk museum i Warszawa

Den 28. oktober åpnet Museum of the History of Polish Jews i Warszawa sin faste utstilling for publikum. Museet er plassert i området der den jødiske gettoen ble etablert under 2. verdenskrig.

Ved åpningsseremonien talte blant andre Polens president Bronislaw Komorowski og Israels president Reuven Rivlin. Til venstre er monumentet over gettooppstanden i Warszawa, som står foran museets inngangsparti. Foto: HL-senteret

Utstillingen dekker 4000 kvadratmeter og forteller den tusen år lange historien til jødene i Polen. Ved åpningsseremonien talte blant andre Polens president Bronislaw Komorowski og Israels president Reuven Rivlin.

Museet har mottatt støtte fra EØS-midlene gjennom prosjektet Jewish Cultural Heritage, som er et samarbeid museet har med de fem norske institusjonene HL-senteret, Jødisk museum i Oslo og Trondheim, Det Europeiske Wergelandsenteret og Falstadsenteret.

HL-senteret er koordinator for samarbeidet, som har flere delprosjekter. Det inkluderer både historiske og samtidsorienterte studier, en kvalitativ intervjuundersøkelse, utvikling av en dokumentarfilm, samt gjennomføring av internasjonale konferanser, lærerkurs og skoleturer.

Les mer om utstillingsåpningen

Les mer om EØS-midlene og innsatsen mot antisemittisme i Europa

Publisert 30. okt. 2014 10:43 - Sist endret 25. okt. 2018 09:44