Årets Olsokprofil på Stiklestad - Guri Hjeltnes

Stiklestad Nasjonale Kultursenter har utpekt HL-senterets direktør Guri Hjeltnes som «Årets Olsokprofil» under Olsokdagene på Stiklestad i 2013.

«Det er hennes bakgrunn som historiker, som mediemenneske, som styremedlem i Fritt Ord, som medlem av 22.- juli-kommisjonen og som direktør ved HL-senteret som ligger til grunn for SNKs ønske om å invitere Guri Hjeltnes til dette oppdraget i år» sier konservator og fagsjef ved SNK, Per Steinar Raaen i en kommentar.  «Vi syns videre det er både hyggelig og riktig å kunne presentere en markant kvinnelig samfunnsaktør i denne rollen nettopp i stemmerettsjubileumsåret», fortsetter han.

Guri Hjeltnes skal ha to publikumsrettede programmer under årets olsokdager. I tillegg til å holde et foredrag vil hun møte publikum på Stiklestad i et samtaleprogram med John Arne Moen, politisk redaktør i Trønder-avisa.

Hjeltnes har lang erfaring fra mediene og fra akademia, både fra forskning, undervisning og administrasjon. Hun er dr. philos. i historie fra Universitetet i Oslo, og har vært professor ved Handelshøyskolen BI, der hun også var prorektor fra 2008 til 2010. 

Som historiker har Hjeltnes skrevet flere bøker, særlig om norsk okkupasjonshistorie. Nå i jubileumsåret for stemmerett for kvinner, har hun bidratt i boken «Formødrenes stemmer», som utkom på Pax forlag i januar i år. I 2012 ble Hjeltnes ansatt som direktør ved HL-senteret.

Publisert 11. apr. 2013 10:16 - Sist endret 6. feb. 2020 11:34