Fullt hus på Villa Grande

I det først litt grå, og senere strålende været, strømmet om lag 600 mennesker til HL-senteret denne søndagen. Da var det ekstra takknemlig å holde hus i et Villa Grande, som med sine over 3000 kvadratmeter, en entusiastisk stab og andre bidragsytere kunne geleide, guide, underholde og bespise såpass mange mennesker i løpet av det syv timer lange inne- og utendørsarrangementet.

Høydepunktet for mange av de besøkende var den gripende samtalen mellom overlevende fra Auschwitz, Samuel Steinmann, og direktør Guri Hjeltnes – etter visningen av Elsa Kvammes film «Trikken til Auschwitz».

I tillegg var det stor interesse for omvisninger i huset, inkludert de til vanlig lukkede rommene, med bunkeren som en ekstra attraksjon. Mange ønsket også omvisning i den permanente utstillingen. Hagevandring, jazzmusikk og for første gang musikk for barn gjorde også dagen til en mulighet for interesserte i alle aldre til å ha glede av Åpent hus. Mange koste seg de siste timene av den solfylte dagen ved kafeens uteservering i den vakre hagen.

-Det årlige Åpne hus-arrangementet i samarbeid med Statsbygg gir Oslos befolkning og staben på HL-senteret en unik mulighet til å møtes i felles interesse for senterets arbeidsfelter, husets historie, arkitektur og hage. Allerede har vi tanker om neste gangs Åpent hus- arrangement – som også da vil være av faglig og underholdende karakter - i tillegg til å ha noen faste innslag, sier direktør Guri Hjeltnes.

 

Publisert 23. sep. 2013 14:49 - Sist endret 25. okt. 2018 09:44