Nyheter

Publisert 7. okt. 2021 18:29

Mandag 7. mars 2022 arrangeres et faglig seminar på HL-senteret om Holocaust i mediene. Seminaret er et samarbeid mellom HL-senteret og Norsk Mediehistorisk Forening. Vi åpner for at interesserte kan sende inn sine abstracts snarest, og senest innen 1. november.

Tre elever fra Glemmen VGS, fjorårets vinnerskole.
Publisert 7. okt. 2021 11:14

Siden 2002 har Benjaminprisen gitt 250 000 kroner og stor heder til utvalgte skoler som har jobbet aktivt mot rasisme og diskriminering. Nå søker juryen nye verdige kandidater. Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby håper Benjaminprisen får inn mange forslag.  Alle kan nominere skoler, og fristen er 17. oktober.

Publisert 28. sep. 2021 18:48

MINO er det nye tilbygget til fredede Villa Grande, som huser virksomheten til Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret). 

MINO tilfører 740 kvadratmeter fordelt på tre etasjer til HL-senterets eksisterende lokaler. I MINO finnes fleksible utstillingsarealer som skal utnyttes til fulle for å sette søkelyset på minoriteters kår og temaer i samtiden, samt et nytt undervisningsrom og et verksted. Først ut i de nye utstillingsarealene er utstillingen U/Synlig – hverdagsrasisme i Norge. 

Tilbygget er tegnet av Transborder Studio, et prisvinnende arkitektkontor startet av Espen Røyseland og Øystein Rø.

Publisert 5. juli 2021 11:16

Kjære alle venner av HL-senteret!

Velkommen tilbake til HL-senteret. Her på Bygdøy har vi langsomt åpnet opp for publikum, etter en lang tids nedstengning. Hver dag kommer stadig flere besøkende til oss. 

Publisert 28. apr. 2021 14:40

«Det er livsviktig at folk med minoritetsbakgrunn er en likeverdig del av befolkningen. Gang på gang ser vi at når kriser oppstår – enten det gjelder klima, helse eller væpnet konflikt – er minoriteter alltid de som først blir utsatt», sier Cora Alexa Døving. Vi har fått lov til å gløtte inn i foreløpige analyser i HL-senterets grunnforskningsprosjekt om norskjødiske identiteter. 

Publisert 27. apr. 2021 08:58

Som en del av et pågående forskningsprosjekt om antisemittisme i digitale medier skal Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) samle inn digitale data fra kommentarfelt på åpne nettsider og Facebook-sider. Her kan du lese hvordan du reserverer deg fra at dine data blir brukt.

Publisert 12. mars 2021 16:32

Søndagskveld, 7. mars 2021 ble HL-senteret sin Facebook-konto deaktivert. Uten advarsel, uten begrunnelse. Deaktiveringen rammet også 12 ansattes private kontoer. 

Publisert 1. feb. 2021 14:00

HL-senterets dokumentasjonsavdeling publiserer nå en månedlig oversikt over de nyeste innkjøpene til utlån biblioteket. Du kan reservere januar- og februarbøkene – og alle de andre titlene våre – via bibliotekkatalogen Oria eller ved å sende oss en epost.

Publisert 25. nov. 2020 13:02

Hva var Holocaust og hvordan undervise om folkemordet i dag? Kunnskaps- og integreringsministeren forventer at lærere har god nok kunnskap om Holocaust til å kunne gi elevene nødvendig undervisning om antisemittiske strømninger og holocaustfornektelse i Norge. Nå lanseres en ny læringsveileder på norsk.