Besøksadresse
Villa Grande
Huk aveny 56 (kart)
OSLO
Postadresse
Postboks 1168
Blindern
0318
Oslo
HL-senterets forsker Anton Wiess-Wendt foredrar om nazistiske masseforbrytelser og spillet om FNs konvensjon om folkemord 1944-48.
Hvor gikk grensen mellom tilpasning og kollaborasjon – mange av avisene tjente gode penger under krigen? Og hvorfor ble ikke jødehatet i avisene et tema etter 1945?
Filmen handler om en ung, jødisk kvinne som blir spion for motstandsbevegelsen i Nederland under 2. verdenskrig.
Velkommen til høstkonsert med trioen Ssens og Bach!
Velkommen til fagseminar for å markere nyutgivelsen av Oskar Mendelsohns tobindsverk Jødenes historie og liv i Norge gjennom 300 år.
Hans Fredrik Dahl er medredaktør for den nye boken Ekko fra Spania. Borgerkrigen i norsk offentlighet. Søndag 3. november foreleser han på HL-senteret.
Noen jøder slapp unna Donau-transporten, nærmest med en tilfeldighet. To som plukket ut av køen på kaia på var Elena Feinsilber og Victor Goldschmidt. Hvem var de to? Hva skjedde?
Apokalypsens tid: Hva var luftmaktens betydning for utfallet av andre verdenskrig, med spesielt blikk på de strategiske bombekampanjene? spør Ole Jørgen Maaø i sitt foredrag.
Forskerne Ingvill Thorson Plesner og Ellen Stensrud ved HL-senteret kommer til oktobermøtet for å samtale med Odd Einar Dørum, styreleder i venneforeningen.
Innledninger ved Einar Niemi og Marianne Neerland Soleim. Samtale etterpå, ledet av Guri Hjeltnes.
Urfolk er i dag under sterkt press i mange land og deres utsatte posisjon er et viktig anliggende i et minoritets- og menneskerettighetsperspektiv. Hva står vi i fare for å miste?
Denne kvelden inviterer HL-senterets venneforening til en samtale om ny lov og stortingsmelding om tro og livssyn i framtidens Norge.
Søndag 22. september er det åpent hus på HL-senteret. Vi byr på husomvisninger hele dagen pluss to foredrag og en filmvisning.
I forbindelse med at det i høst er 80 år siden utbruddet av 2. verdenskrig, tilbyr venneforeningen et gjensyn med Charlie Chaplins dramatiske komedie fra 1940.
«Fra dag til dag» er en dagbok skrevet i hemmelighet i konsentrasjonsleiren Sachsenshausen. The New Yorker kalte den «en av de mest bevegede dokumenter fra krigen».
Velkommen til miniseminar med Carl Emil Vogt, Hans Fredrik Dahl og flere.
Tysklands angrepskrig innvarslet starten på enorme lidelser for millioner av europeere og omfattende tap av menneskeliv. Hvordan var dagliglivet i disse områdene under tysk okkupasjon?
Hva har innvandrerkvinnene vunnet disse 50 årene, og hva gikk tapt? Shazia Majid forteller om en blind flekk i norsk historie - fra innsiden av patriarkatet.
The Rohingya and Yazidi cases are among the most recent examples that fulfillment of the double goal of preventing and punishing mass atrocities are still daunting. On 6 September, we discuss why and what a way forward may be.
I 2019 er det 80 år siden utbruddet av andre verdenskrig. HL-senteret og Universitetet i Tromsø markerer dette med en internasjonalt anlagt forelesningsserie med kjente historikere om andre verdenskrig denne høsten. Først ut er professor Overy.
Før folkemordet startet i august 2014, var jezidiene i Irak en ukjent gruppe her i landet. Få vet at det bor nærmere 400 jezidier i Norge. Onsdag 12. juni åpnet vi årets sommerutstilling: «Etter et folkemord: Møter med jezidier».
Tirsdag 11. juni kommer ti masterstudenter til HL-senteret for å legge fram arbeidene sine om ekstremisme, rasisme, antisemittisme og udemokratiske holdninger i skolen.
Familieforestilling i anledning Henrik Wergelands fødselsdag av Grav litteratur- og teatergruppe.