Leonard Cohen: Populærkulturens jødiske mystiker

Hør Solveig Slettahjell og Øivind Varkøy presentere Leonard Cohen som syngende poet og jødisk mystiker.
Både konserten kl. 14:00 og kl. 16:30 er dessverre utsolgt

Eldre mann med sort flosshatt

Cohen kretser rundt tilværelsens eksistensielle dimensjoner; død, sårbarhet, ensomhet, kjærlighet og begjær, på et særpreget og utfordrende vis. Det finnes stadige referanser til religiøs tematikk, begreper og metaforer fra jødedom, kristendom og zenbuddhisme, hånd i hånd med menneskelige kjærlighetshistorier og seksuelle erfaringer, i musikken hans. Cohen har en motvilje til fullkommenhet og flinkhet. 

There is a crack in everything. That’s how the light gets in. Leonard Cohen

Velkommen til et konsertforedrag om Leonard Cohen som en humoristisk pessimist, en troende tviler, en flyktende elsker og en «uren» mystiker!

Billetter kr. 300/250/150.
Begge konsertene er dessverre utsolgt. 

 

 

Bildet kan inneholde: person, panne, nese, kinn, leppe.
Foto: Musikkhøgskolen

Solveig Slettahjell har gjennom årene befattet seg med et bredt utvalg sjangere, først og fremst jazz og jazzrelatert musikk. Om det er originalkomposisjoner, popklassikere, viser, gamle spirituals eller julesanger er Slettahjells stemme en krystallklar og personlig avsender. Ved siden av sin utøvende virksomhet underviser hun også ved Norges musikkhøgskole. 

 

 

Bildet kan inneholde: briller, panne, briller, kinn, smil.
Foto: Brian Cliff Olguin

Øivind Varkøy er professor i musikkpedagogikk og musikkvitenskap, og arbeider vedved Norges musikkhøgskole. Han er også professor II i musikk ved OsloMet. Han har publisert en rekke bøker og artikler innenfor musikkpedagogisk filosofi og musikkfilosofi. Varkøy er også komponist/låtskriver, og har bl.a. skrevet sanger til CD’er med Morten Harket og Solveig Slettahjell.

 

Publisert 26. juni 2023 15:54 - Sist endret 14. sep. 2023 09:33

Flere arrangementer

Foredrag
Foredrag
Seminar