Høytlesing av Karis krig - en samtale med barn om krig og flukt

Krig og flukt er et vanskelig tema for alle mennesker, men det kan være ekstra skummelt for barn. HL-senteret inviterer barn og voksne til høytlesning av boken Karis krig av Anne Ellingsen, med en påfølgende samtale med barna om krig og flukt. 

Bokomslaget på Karis krig. Bildet viser et ungt barn med lue helt forrest i bildet, og bak barnet står et mørkt hus i flammer. Tittelen på boken står på huset.

Karis Krig er anbefalt barn fra 6 år og oppover, men passer like godt for voksne. Illustrasjon: Ford forlag.

Karis Krig er en bok for alle generasjoner om krigen som rammet Norge, og dens ødeleggelser,en dramatisk familiehistorie sett fra et barns perspektiv. I boka forteller hammerfestingen Kari Wulff om da hun som tiåring var flyktning i eget land etter at store deler av Nord-Norge ble brent. Kari og familien måtte forlate hjembyen sin og legge ut på en krevende ferd til Romerike, der de bodde til frigjøringen var et faktum, og de kunne reise nordover og hjem igjen.

Karis Krig er anbefalt for barn fra 6 år og oppover, men passer like godt for voksne. Boken er rikt illustrert av Maren Tjelta Thu, komplementert av autentiske bilder og brev.
Arrangementet er tilpasset barn fra 3. - 7-. trinn.
 

Anne Ellingsen er forfatter med doktorgrad i sosialantropologi. Gjennom mange år har hun drevet forskning og kulturformidling, både som selvstendig næringsdrivende og som ansatt i ulike virksomheter. I dag arbeider hun som frilansjournalist og skriver bøker for barn og voksne. Temaene spenner fra krigshistorie til flerkulturell musikk og ulike samfunnsspørsmål.

 

Publisert 8. apr. 2022 13:33 - Sist endret 30. juni 2022 14:25