Minnemarkering 80 år etter deportasjonene

Høsten 2022 er det 80 år siden jødene fra Norge ble arrestert og deportert til nazistenes dødsleire. I den anledning arrangeres en stor minnemarkering i Oslo rådhus. Arrangementet er fulltegnet, men vi strømmer direkte til denne siden fra kl. 18 torsdag 24.11.  

Svart-hvitt bilde av en båt med siluetter av mennesker i forgrunnen, samt tekst Minnemarkering 80 år etter deportasjonene av jødene i Norge

Bakgrunnsfoto: Georg Fossum

INFORMASJON:

Vi har nå sendt ut nye elektroniske billetter via SMS til alle som har fått plass på arrangementet. Disse billettene inneholder plassangivelse (rad- og setenummer), og erstatter tidligere billett (til de som allerede har fått billett).

Det er ikke nødvendig med en papirbillet, SMS-en inneholder en billett som blir skannet i døren.

Det blir full sal, så vi ber alle å møte i god tid. Dørene åpner kl. 17.00 og vi ber alle om å ha funnet frem til sin plass senest kl. 17.45.

Hvis du har blitt syk, eller er blitt forhindret fra å komme, vennligst send en e-post til adressen nedenfor, slik at vi kan frigjøre plassen din til noen på ventelisten.

Hvis du har spørsmål, vennligst send en e-post til invitasjon@hlsenteret.no.

 

I samarbeid med Det Mosaiske Trossamfund, Det Jødiske Samfunn i Trondheim og Jødisk Museum Oslo arrangerer HL-senteret en stor minnemarkering i Oslo rådhus torsdag 24. november. Ordfører Marianne Borgen inviterer til påfølgende mottakelse på vegne av Oslo kommune.

Statsminister Jonas Gahr Støre og rabbiner Michael Melchior vil holde taler, og programmet ellers er en blanding av kulturelle innslag, taler og samtale. 


Arrangementet strømmes

Interessen for å delta på minnemarkeringen i Oslo rådhus 24. november er overveldende stor, noe som er svært gledelig. Arrangementet er fulltegnet, men interesserte kan følge programmet via direktestrømming på denne siden.

 

Ta med billett
For deg som har fått billett:
Billetten må vises i døren, enten på mobiltelefon eller som papirutskrift. Dersom du likevel ikke kan benytte din billett, send oss beskjed slik at andre kan få din plass. Send en e-post til invitasjon@hlsenteret.no med ditt navn og antall billetter du eventuelt har bestilt.

Dersom du har spørsmål vedrørende arrangementet, send en e-post til invitasjon@hlsenteret.no eller ring oss på tlf. 22 84 21 00.

Arrangør

Det Mosaiske Trossamfund, Det Jødiske Samfunn i Trondheim, Jødisk Museum Oslo, HL-senteret
Emneord: Holocaust, minnemarkering
Publisert 1. juli 2022 15:36 - Sist endret 23. nov. 2022 13:16