AVLYST PGA SMITTESITUASJON I OSLO! Konsert i Villa Grande!

Velkommen til konsert med perler fra sang- og klaverrepertoaret.
Vi fryktet at vi måtte avlyse denne konserten grunnet sykdom, men takket være HL-senterets  musikalske rådgiver Håvard Gimse har vi klart å erstatte den opprinnelige trioen med et meget sterkt lag bestående av Ida Gudim, sopran, Eirik Grøtvedt, tenor og Eirik Haug Stømner på klaver.

 

Ida Gudim.

Ida Gudim debuterte på Den Norske Opera&Ballett høsten 2013 i rollen som Mrs. Chan i den moderne operaen ”Ad Undas” på scene 2, og jobber som freelance sanger innenfor opera/operette, kirkemusikk og nyskrevne verker. Hun ble uteksaminert ved Operahøyskolen i Oslo i 2015, og har også en mastergrad i utøvende sang fra Norges Musikkhøgskole samt en bachelorgrad fra Barratt Due Musikkinstitutt. I 2019 sang Ida rollen ”Valencienne” i Opera di Setra sin oppsetning av Den Glade Enke, og hadde urpremiere på et egetprodusert operatisk verk ved Nynorskens hus i Oslo. 
Ida Gudim har gjennom sin karriere mottatt stipend og bemerkelser fra Statens kunstnerstipend, Sine Butenschöns stiftelse, DEA musikstiftung Norwegen, Fegerstens stiftelse, Oslo kommune og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse.

Eirik Grøtvedt

Eirik Grøtvedt er født i 1993 og er utdannet ved Norges musikkhøgskole. I sesongene
2019/20 og 2020/21 er han tatt inn som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. I 2017 gjorde han Don Ottavio ved Operaens Scene 2, som en del av Operahøgskolens oppsetning av Don Giovanni, og Male Chorus i The Rape of Luctretia ved Lidal North International Opera Workshop. I 2018 deltok Grøtvedt i NRKs feiring av Edvard Grieg, og han sang Don Ottavio ved Oslo Opera Festival, og ved opera-gallaer med Lithuanian National Philharmonic og Trondheim Symfoniorkester. Som konsertsanger har han hatt solistroller i Händels Messias, Mozarts Requiem, Messe i c-moll og Kroningsmessen, Haydns Skapelsen, Dvoraks Stabat Mater, i flere Bach-kantater. Ved Opera Østfold har han medvirket i Mendelssohns Elias og som Ruiz i Verdis Trubaduren. På Operaens hovedscene har han vært engasjert som Don Curzio i Figaros bryllup, Borsa i Rigoletto og Le Dancaïre i Carmen..


Eirik Haug Stømner (1993) er en norsk pianist fra Halden. Våren 2018 avla han

Eirik Haug Stømner

diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole, hvor han ble veiledet av professorene Einar Henning Smebye og Marianna Shirinyan. Eirik er tidligere vinner av Ungdommens Musikkmesterskap, Halden Arbeiderblads sang- og musikkpris og Einar Steen-Nøklebergs talentpris, og mottok en spesialpris for sin tolkning av Liszts h-mollsonate under den internasjonale pianofestivalen i Bolzano 2016. I 2019 mottok han den gjeve Robert Levins pianistpris. Han har vært solist med blant annet Kringkastingsorkesteret, Ukraine National Radio Symphony Orchestra, Det Norske Blåseensemble og Oslo symfoniorkester, og har opptrådt på Oslo kammermusikkfestival, Festspillene i Bergen og Mozartfestivalen, for å nevne noen. Fra høsten 2018 er han ansatt som pianolærer og akkompagnatør ved musikklinja på Foss videregående skole i Oslo.
 

Program:

Klassisk avdeling
Reynaldo Hahn: Ah chloris  
Eyvind Alnæs: Vaarlængsler
Jean Sibelius: Granen
Edvard Grieg: Langs ei Å
Edvard Grieg: En Svane
Pjotr Tschaikovsky: Kuda, kuda

«Lettere» musikk
Franz Lehár: Enkevalsen
George Gershwin: Summertime
Andrew Lloyd Webber: All I Ask of you»
Edith Piaf: Hymne a l'amour
Andersson/ Ulväus: Anthem fra Chess

Julmusikk 
John F. Wade: Adeste fideles
Rudolph Magnus Forwald: Glade jul
Trad: Engleleik
Adolphe Adam: O helga natt

 

Hvis spørsmål ta kontakt på post@hlsenteret.no

 
Publisert 18. nov. 2021 14:21 - Sist endret 19. apr. 2022 14:13