Historie og moral

Nazistene, jødene og hjemmefronten.

Hvordan kunne det ha seg at NS-regimet helt frem til deportasjonen i november 1942 arbeidet med en lov som gikk ut på at jøder fortsatt skulle bli i Norge? 
Hva visste Londonregjeringen om jødenes skjebne? Og stemmer det at jødenes skjebne ble glemt i Norge etter 1945?

Dette er noen av spørsmålene Øystein Sørensen og Kjetil B. Simonsen og flere bidragsytere drøfter i sin ferske bok Historie og moral. Nazistene, jødene og hjemmefronten og som er tema for dette søndagsforedraget. Etter Sørensen og Simonsens innledning leder HL-senterets direktør, Guri Hjeltnes en samtale med de to forfatterne.
 

NB! Arrangementet er fullbooket. Dersom du ønsker å stå på venteliste kan du sende en e-post med navn og telefonnummer til arrangement@hlsenteret.no arrangementet vil også strømmes direkte.

Øystein Sørensen er en norsk historiker og forfatter han er også professor ved Historisk institutt ved Universitetet i Oslo. Kjetil Braut Simonsen er historiker og forsker ved Jødisk museum i Oslo.

Grunnet smittevern er det begrenset med plasser på arrangementet. Kun forhåndspåmeldte gjester kan delta. Bestill dine billetter nedenfor (det er gratis).

 

 
Publisert 7. sep. 2020 19:28 - Sist endret 17. okt. 2020 13:14