Odd Nansens hemmelige dagbok

«Fra dag til dag» er en dagbok skrevet i hemmelighet i konsentrasjonsleiren Sachsenshausen. The New Yorker kalte den «en av de mest bevegede dokumenter fra krigen».

Odd Nansen var sønn av Fridtjof Nansen. Han ble arrestert i 1942 og sendt til ulike tyske konsentrasjonsleirer. Dagboken han skrev formidler ikke bare hans vilje til å overleve, men også hvordan han arbeidet med å bevare se sin mentale sunnhet og menneskelighet.

Dagboken har vært umulig å oppdrive i 60 år.

Timothy Boyce reddet boken fra glemselen etter å ha lest om hvordan Odd Nansens reddet en ti år gammel gutt som var hans medfange i Sachsenhausen. Nansens dagbok er bemerkelsesverdig på mange plan: som en velskrevet personlig fremstilling, som et øyenvitne til Holocaust og som eksempel på menneskets overlevelsesevne og åndskraft. 

Timothy Boyce var i mange år praktiserende advokat. Han har en MBA-grad fra Wharton School of Finance og en JD (cand.jur) fra University of Pennsylvania Law School. Ved Georgetown University School of Foreign Service tok han eksamen i Foreign Service. I 2014 pensjonerte han seg for å vie full tid til sitt forfatterskap.

Les mer om Odd Nansen hos Norsk Hjemmefrontmuseum

Arrangør

HL-senteret og Norsk Hjemmefrontmuseum
Emneord: Søndagsforedraget
Publisert 30. aug. 2019 12:38 - Sist endret 19. sep. 2019 11:05