Gjensyn med andre verdenskrig: Richard Overy

I 2019 er det 80 år siden utbruddet av andre verdenskrig. HL-senteret og Universitetet i Tromsø markerer dette med en internasjonalt anlagt forelesningsserie med kjente historikere om andre verdenskrig denne høsten. Først ut er professor Overy.

Utbruddet av annen verdenskrig i 1939 er ofte betraktet som en naturlig del av Hitlers plan for verdenserobring. Professor Richard Overy bringer et nytt perspektiv på motivene hos de involverte partene. Han vil argumentere for at Hitler ikke ønsket en større krig i 1939, og at det var Storbritannia og Frankrike som motvillig valgte å erklære krigen.

Richard Overy, historiker ved University of Exeter, har bidratt betydelig til forskningen på 2. verdenskrig og Nazi-Tyskland.

Andre verdenskrig – gjensyn og dypdykk. I 2019 er det 80 år siden utbruddet av andre verdenskrig. I 2019 og 2020 vil vi se mange ulike frigjøringsjubileer rundt om i landet og verden. HL-senteret og Universitetet i Tromsø markerer med en internasjonal forelesningsserie om overordnede tema omkring den andre verdskrigen på Litteraturhuset i Oslo i høst. 

Foredraget og samtalen etterpå foregår på engelsk. Servering av mat og drikke.

 

 

Arrangør

HL-senteret og Universitetet i Tromsø
Emneord: Gjensyn, andre verdenskrig
Publisert 13. aug. 2019 15:44 - Sist endret 30. aug. 2019 09:12