Gjensyn med andre verdenskrig: Ole Jørgen Maaø

Apokalypsens tid: Hva var luftmaktens betydning for utfallet av andre verdenskrig, med spesielt blikk på de strategiske bombekampanjene? spør Ole Jørgen Maaø i sitt foredrag.

Hovedvekten i foredraget vil være på de strategiske bombekampanjene som kulminerte med angrepene på Hiroshima og Nagasaki i august 1945 og bruk av luftmakt i hele sin bredde.

Ole Jørgen Maaø er norsk historiker og førsteamanuensis ved Luftkrigsskolen i Trondheim. Maaø har offisersbakgrunn, men har siden 2006 bekledd en sivil undervisnings- og forskningsstilling ved Luftkrigsskolen. Han har en doktorgrad i historie fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim.

Kommentarer ved generaladvokat Sigird Redse Johansen og pensjonert førsteamanuensis ved NTNU Nils E. Naastad. Guri Hjeltnes og Tom Kristiansen leder som vanlig møtet.

Andre verdenskrig – gjensyn og dypdykk. I 2019 er det 80 år siden utbruddet av andre verdenskrig. I 2019 og 2020 vil vi se mange ulike frigjøringsjubileer rundt om i landet og verden. HL-senteret og Universitetet i Tromsø markerer med en internasjonal forelesningsserie om overordnede tema omkring den andre verdskrigen på Litteraturhuset i Oslo i høst. 

Servering av mat og drikke.

Se foredraget i opptak:

 

 

Arrangør

HL-senteret og Universitetet i Tromsø
Emneord: Gjensyn, andre verdenskrig
Publisert 29. aug. 2019 15:23 - Sist endret 28. okt. 2019 13:27