Gjensyn med andre verdenskrig: Maria Fritsche

Tysklands angrepskrig innvarslet starten på enorme lidelser for millioner av europeere og omfattende tap av menneskeliv. Hvordan var dagliglivet i disse områdene under tysk okkupasjon?

 

Tysklands angrepskrig innvarslet starten på enorme lidelser for millioner av europeere og omfattende tap av menneskeliv. Men livet for folk, særlig i Nord og Vest-Europa, fortsatte mye som før. Hvordan var dagliglivet i disse områdene under tysk okkupasjon?

Foredragsholder i del to av vår nye foredragsserie om andre verdenskrig er professor Maria Fritsche ved NTNU. Møteledere er blant andre direktør Guri Hjeltnes, HL-senteret og professor Tom Kristiansen, Universitetet i Tromsø.

Maria Fritsche er historiker og filmhistoriker med en interesse for krigers hverdagsliv.

Andre verdenskrig – gjensyn og dypdykk. I 2019 er det 80 år siden utbruddet av andre verdenskrig. I 2019 og 2020 vil vi se mange ulike frigjøringsjubileer rundt om i landet og verden. HL-senteret og Universitetet i Tromsø markerer med en internasjonal forelesningsserie om overordnede tema omkring den andre verdskrigen på Litteraturhuset i Oslo i høst. 

Foredraget og samtalen etterpå foregår på engelsk. Servering av mat og drikke.

 

 

Arrangør

HL-senteret og Universitetet i Tromsø
Emneord: Gjensyn, andre verdenskrig
Publisert 13. aug. 2019 16:36 - Sist endret 10. sep. 2019 11:02