Gjensyn med andre verdenskrig: Deborah Lipstadt

Holocaust-historiker Deborah Lipstadt holder sesongens siste foredrag i serien vår om andre verdenskrig. Hun tar for seg den berømte Eichmann-saken.

Adolf Eichmann ble dømt til døden i 1962. Rettssaken mot ham ble et vannskille i Israel og Tyskland, hvor rettsforfølgelse av forbrytere mot menneskeheten under nazismen hadde vært underprioritert. Rettssaken utløste en rekke forsøk på konfrontasjon med denne fortiden, framfor alt Auschwitz-saken i Frankfurt i 1964.

 

Deborah Lipstadt er professor i moderne jødisk historie og Holocauststudier ved Emory University. Hun er kjent for bøker som Denying the Holocaust (1993) og The Eichmann Trial (2011). 

 

Hans Petter Graver, profssor i jus, og Bernt Hagtvet, professor i statsvitenskap, ved Universitetet i Oslo kommenterer og deltar i samtalen etter foredraget. Guri Hjeltnes, direktør ved HL-senteret, og førsteamanuensis Marianne Neerland Soleim ved Universitetet i Tromsø leder møtet.

 

Andre verdenskrig – gjensyn og dypdykk. I 2019 er det 80 år siden utbruddet av andre verdenskrig. I 2019 og 2020 vil vi se mange ulike frigjøringsjubileer rundt om i landet og verden. HL-senteret og Universitetet i Tromsø markerer med en internasjonal forelesningsserie om overordnede tema omkring den andre verdskrigen på Litteraturhuset i Oslo i høst. 


Foredraget og samtalen etterpå foregår på engelsk. Servering av mat og drikke fra kl. 17.30.

 

 

 

Arrangør

HL-senteret og Universitetet i Tromsø
Emneord: Gjensyn, andre verdenskrig
Publisert 29. aug. 2019 15:47 - Sist endret 13. des. 2019 13:49