Gjensyn med andre verdenskrig: Anton Weiss-Wendt

HL-senterets forsker Anton Wiess-Wendt foredrar om nazistiske masseforbrytelser og spillet om FNs konvensjon om folkemord 1944-48.

Nazismens masseforbrytelser, inkludert Holocaust, virket som en katalysator for FNs Folkemordkonvensjon. Da forslaget til denne konvensjonen nådde FN, var allerede stormaktene låst inne i en ideologisk konfrontasjon. Ideologisk betinget politikk som del av den kalde krigen bestemte USAs, UKs og Sovjets holdninger til denne humanitære avtalen.

Anton Weiss-Wendt, forsker I ved HL-senteret, har spesialisert seg på studier av Holocaust og andre folkemord med fokus på nazistiske og sovjetiske massedrap.

Møteledere er direktør Guri Hjeltnes, HL-senteret og professor Tom Kristiansen, Universitetet i Tromsø.

Kommentarer ved professor Kim Christian Priemel ved Universitetet i Oslo og førstelektor Nikolai Brandal ved Bjørknes Høyskole.

Se opptaket her:

Andre verdenskrig – gjensyn og dypdykk. I 2019 er det 80 år siden utbruddet av andre verdenskrig. I 2019 og 2020 vil vi se mange ulike frigjøringsjubileer rundt om i landet og verden. HL-senteret og Universitetet i Tromsø markerer med en internasjonal forelesningsserie om overordnede tema omkring den andre verdskrigen på Litteraturhuset i Oslo i høst.

Foredraget og samtalen etterpå foregår på engelsk. Servering av mat og drikke.

 

Arrangør

HL-senteret og Universitetet i Tromsø
Emneord: Gjensyn, dypdykk
Publisert 29. aug. 2019 15:41 - Sist endret 25. nov. 2019 10:17