Mini-fagseminar: Hva er konspirasjonsteorier?

Velkommen til pre-lansering av boken «Hva er konspirasjonsteorier?»!

Foto: Zhu @ Flickr.com

Konspirasjonstenkning og konspirasjonsteorier er noe svært mangslungent. Som forfatterne viser i boken Hva er konspirasjonsteorier? dukker de ofte opp i populærkulturen og påtreffes innenfor hele det politiske spekteret. De brukes av mennesker i alle inntektsgrupper og på alle utdanningsnivåer.

Forekomsten er imidlertid ikke helt jevnt fordelt. Noen tror oftere og sterkere på konspirasjonsteorier enn andre. Hvorfor gjør de det Utbredelsen av konspirasjonsteorier i samfunnet varierer også over tid. Hva er det som får forekomsten til å øke? Dette er noen av spørsmålene forfatterne tar for seg i boken og som diskuteres på fageseminaret denne dagen. 

HL-senterets forsker Terje Emberland og Asbjørn Dyrendal ved NTNU presenterer noen hovedargumenter fra boken. Iselin Frydenlund, førsteamanuensis i religionsvitenskap ved MF vitenskapelige høgskole, og Kjetil Simonsen, historiker ved Jødisk Museum, kommenterer.

Arrangementet passer for studenter og fagfolk som er opptatt av tematikken. Det blir anledning til å kjøpe i boken i museumsbutikken. Mer om boken.

 

Arrangør

HL-senteret
Publisert 25. mars 2019 12:10 - Sist endret 28. mars 2019 10:10