Gjensyn med andre verdenskrig: Deborah Lipstadt

Sesongens siste foredrag i andre verdenskrigsserien, ser på den berømte Eichmann-saken i kontekst av andre rettssaker mot nazistiske krigsforbrytere. 

Adolf Eichmann ble dømt til døden i 1962. Rettssaken mot ham ble et vannskille i Israel og Tyskland, hvor rettsforfølgelse av forbrytere mot menneskeheten under nazismen hadde vært underprioritert. Rettssaken utløste en rekke forsøk på konfrontasjon med denne fortiden, framfor alt Auschwitz-saken i Frankfurt i 1964.

Deborah Lipstadt er professor i moderne jødisk historie og Holocauststudier ved Emory University. Hun er kjent for bøker som Denying the Holocaust (1993) og The Eichmann Trial (2011). 

Andre verdenskrig – gjensyn og dypdykk. I 2019 er det 80 år siden utbruddet av andre verdenskrig. I 2019 og 2020 vil vi se mange ulike frigjøringsjubileer rundt om i landet og verden. HL-senteret og Universitetet i Tromsø markerer med en internasjonal forelesningsserie om overordnede tema omkring den andre verdskrigen på Litteraturhuset i Oslo i høst. 


Foredraget og samtalen etterpå foregår på engelsk. Servering av mat og drikke.

 

 

Arrangør

HL-senteret og Universitetet i Tromsø
Emneord: Gjensyn, andre verdenskrig
Publisert 29. aug. 2019 15:47 - Sist endret 30. aug. 2019 09:10