Foredrag: Simon Stranger, Leksikon om lys og mørke. Professor em. Irene Levin kommenterer.

Hvilken historie skjuler seg bak en snublestein?  Med utgangspunkt i sin ferske og kritikerroste roman «Leksikon om lys og mørke», vil Simon Stranger fortelle historien om sin jødiske svigerfamilie Komissar, som bodde i den forhatte Gestapo-agenten Henry Rinnans hus etter krigen.

I romanen «Leksikon om lys og mørke» finner forfatteren ut at hans jødiske svigerfamilie vokste opp i Henry Rinnans hovedkvarter etter krigen. Dette til tross for at bestefaren i familien satt iFalstad fangeleir og ble henrettet. Stranger følger Henry Rinnan fra barndommen av, og forteller om menneskene som flyttet inn i dette huset, og hvordan historien påvirker de som flytter inn.

Simon Stranger (f. 1976) har skrevet 12 bøker for barn, ungdom og voksne siden debuten i 2003. Bøkene er oversatt til 15 språk, og ungdomsromanen «De som ikke finnes» fra 2014 ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris.

Vi har noen tekniske utfordringer med opplasting av dette foredraget, men håper å kunne publisere der her innen kort tid. I mellomtiden kan du finne foredraget på HL-senterets Facebookside.

 

Publisert 27. aug. 2018 17:37 - Sist endret 25. okt. 2018 21:49