Boklansering: "Holocaust i Norge. Registrering, deportasjon, tilintetgjørelse"

Historiker Bjarte Brulands nye bok om Holocaust i Norge lanseres på HL-senteret onsdag 10. mai. Vær velkommen til en samtale om boken og dens funn mellom Bjarte Bruland og Guri Hjeltnes, HL-senterets direktør.

Historiker og forfatter Bjarte Bruland

Spørsmål Bruland søker å gi svar på i boken er blant annet hva som utløste aksjonen mot jødene i Norge? Hvordan fungerte samarbeidet mellom okkupanten og kollaboratørene under aksjonen? Hvorfor ble aksjonene høsten 1942 så effektive at 53% av de registrerte jøder ble deportert? Og på den annen side: Hvem var det som hjalp jøder som forsøkte å komme seg ut av overgripernes grep?

Holocaust i Norge utgis på Dreyers forlag og har allerede vakt stor oppmerksomhet. Bruland har i anledning utgivelsen gitt flere avisintervjuer, blant annet til Klassekampen og Dagsavisen.

Under lanseringen vil han kunne snakke mer inngående om sitt store, mangeårige arbeid knyttet til  Holocaust i Norge, og også svare på spørsmål og kommentarer.

Hjertelig velkommen til boklansering og enkel servering på HL-senteret!

Invitasjonen fra Dreyers forlag.

NB: Vi venter fullt hus, billetter (gratis) deles ut i resepsjonen fra kl. 17.00. Hvis behov vil lanseringen også bli vist på storskjermer i andre rom i bygget.

 

Her kan du følge samtalen mellom Bjarte Bruland og Guri Hjeltnes direkte fra kl. 18.00 onsdag 10. mai.

 

 

 

Publisert 3. mai 2017 14:32 - Sist endret 26. okt. 2018 02:53