Boklansering: The Betrayal. The Nuremberg Trials and German Divergence

Nürnbergprosessen (1945-49) hadde en dobbel funksjon overfor tyskerne - både straff og oppdragelse. Kim Priemel hevder i sin nye bok, The Betrayal: The Nuremberg Trials and German Divergence at de allierte løste dette problemet ved å ta i bruk et historisk perspektiv i den juridiske prosedyren. 

Hitlers barbari ble framstilt som et avvik fra den vestlige tradisjonen, en forståelse som passet godt i den framvoksende kaldkrigsdiskursen. I sin omfattende studie ser Priemel nærmere på bruken av historie i rettssalene fra Nürnberg til Haag.

 

Boklanseringen vil foregå som en samtale mellom forfatter Kim Priemel og forskningsleder Anton Weiss-Wendt ved HL-senteret. Det vil også være åpent for spørsmål fra salen.

 

Om forfatteren:

Kim Priemel er nyansatt førsteamanuensis i samtidshistorie ved Universitetet i Oslo. Priemel har doktorgrad fra Universitetet i Freiburg i Tyskland, og de siste syv årene har han undervist ved Humboldt-universitetet i Berlin. Hans faglige interesser inkluderer Nazi-Tysklands historie, spesielt Holocaust, og historien om rettsoppgjør etter 2. verdenskrig.

Publisert 4. okt. 2016 12:47 - Sist endret 25. okt. 2018 14:45