Guri Hjeltnes i samtale med Herman Kahan

Denne høsten fortsetter møteserien «Guri i samtale med …». Her vil Guri Hjeltnes, historiker, forfatter og HL-senterets direktør, møte mennesker som med ulike utgangspunkt belyser 2. verdenskrig, etterkrigstiden, samtiden og andre av HL-senterets temafelt.

Her kan du se samtalen med Herman Kahan.  

Først ute høsten 2015 er bedriftslederen Herman Kahan. Han ble født i 1926 i den rumenske byen Sighet, der han vokste opp som barndomsvenn med den senere nobelprisvinneren Elie Wiesel. Kahan mistet store deler av sin nærmeste familie under krigen, men overlevde selv konsentrasjonsleiropphold både i Auschwitz og Mauthausen, før han ble reddet i Ebensee. 

I 1949 kom han til Norge og etablerte seg etter hvert som forretningsmann. Senere ble han også forstander i Det mosaiske trossamfund i Oslo. Herman Kahans kanskje viktigste bidrag til det norske samfunn har vært hans arbeid for å fremme toleranse og forståelse mellom mennesker. For dette ble han i 2013 utnevnt til Kommandør av St. Olavs Orden.

Velkommen til en samtale om å komme som ung jødisk flyktning til etterkrigstidens Norge, og om å oppleve det råeste barbari, men likevel bevare troen på mennesket.

Gratis adgang.

Publisert 30. nov. 2018 11:45 - Sist endret 30. nov. 2018 11:45