Krigens fortellinger - hvilke stemmer, hva har de fortalt?

Foredrag ved historiker Synne Corell og professor Øystein Sørensen. Lørdag 30. mai kl. 14.00 i Gamle Festsal, UiO, Karl Johans gate.  Foredragene er de siste i serien "Et ufritt Norge - 2. verdenskrig 70 år etter" - et samarbeidsprosjekt mellom HL-senteret og Universitetet i Oslo.

Synne Corell vil ta for seg hvordan vår kollektive forståelse av okkupasjonshistorien er blitt til - og belyse hva felleskapet "vi" av nordmenn handlet om. Noe som fikk konsekvenser for fremstillingene av bl.a. deportasjonen av de norske jødene og kvinnenes krigsinnsats. Corell er historiker og har bl.a. skrevet boken "Krigens ettertid". Hun er spesielt opptatt av forholdet mellom minne og historie, jødisk historie og minoritetshistorie.

Øystein Sørensen vil fokuserere på den store interesse det er for krigen -  og hvordan de viktige fortellingene om Norge under krigen har utviklet seg fra 1945 og frem til i dag. Han belyser også stridsspørsmål fra rettsoppgjøret som har preget forståelsen av det som skjedde under krigen. Sørensen er professor i moderne historie ved UiO og han har skrevet en rekke bøker om 2. verdenskrig, særlig om nazismen.Direkte strømming av foredraget

Publisert 19. mai 2015 11:18 - Sist endret 26. okt. 2018 08:27