Den største forbrytelsen - ofre og gjerningsmenn i det norske Holocaust

Aktuelt tema på HL-senteret søndag 9. november kl. 14.00. Da vil forfatter Marte Michelet foredra om sin nye og mye omtalte bok "Den største forbrytelsen. Ofre og gjerningsmenn i det norske Holocaust”.

Michelet vil fortelle om de valg hun har gjort i arbeidet med boken, og om de tre fortellinger hun har valgt å løfte fram: Om det det unge jødiske ekteparet Benzel og Sara Braude som på begynnelsen av 1900-tallet kom fra Litauen til Kristiania. De fikk fire barn - syersken Helene, kommunisten Isak, skuespilleren Harry og bokseren Charles. Om Stian Bech jr. som vokste opp på vestkanten, sønn av en antisemittisk høyesterettsadvokat. Den tyske okkupasjonen ga Bech jr. nye muligheter. Om den tyske Wilhelm Wagner fra sikkerhetspolitiet i Berlin som kom til Oslo og ble ansvarlig for registrering og kartlegging av jødene i Norge. 
Michelet knytter disse skjebnene og historiene sammen, og hun vil i foredraget søndag også kommentere de reaksjoner hun har fått de siste ukene på sin nye bok. Marte Michelet er journalist og kommentator. Hun har i mange år arbeidet i Dagbladet som kronikk- og debattansvarlig.

 

Publisert 3. nov. 2014 13:48 - Sist endret 26. okt. 2018 07:26