Foredrag og samtale: Guri Hjeltnes, Edgar Feuchtwanger og Tore-Jarl Bielenberg

HL-senteret starter rekken av søndagsforedrag med to arrangementer: en samtale mellom direktør Guri Hjeltnes og Edgar Feuchtwanger og et foredrag av Tore-Jarl Bielenberg.

14.00 Samtale: Guri Hjeltnes og Edgar Feuchtwanger:  «Hitler, min nabo»

Kl. 14.00 samtaler direktør Guri Hjeltnes med Edgar Feuchtwanger. I ti år, fra han er fem til han er femten år, var Edgar Feuchtwanger nabo med en av historiens mest forhatte menn – Adolf Hitler. Edgar er jøde. I 1939 kom han seg over til England, og utdannet seg etter hvert til historiker. Han er norgesaktuell med boken ”Hitler, min nabo” hvor han med sin unike innsikt og erfaring gir et innblikk i den tyske sivilisasjonen og de europeiske jødenes undergang, men også en nyttig historisk og politisk gjennomgang av hva som ledet frem til Hitlers maktovertagelse og andre verdenskrig.

Edgar Feuchtwanger er historiker og født 1924 i Munchen

 

 

15.30 Foredrag v/Tore-Jarl Bielenberg: Romá/sigøynere – i går, i dag, i morgen. 

Gjennom et langt liv har Tore-Jarl Bielenberg skaffet seg store kunnskaper om Europas største minoritet, rom («sigøynere»). I foredraget bygger han på oppdatert forskning og egne erfaringer. Han avliver vrangforestillinger og myter og forteller om sitt liv blant minoriteten. Han vil belyse historien for å forklare hva han mener er fremtiden for «sigøynerne» i Europa.

Tore-Jarl Bielenberg er oversetter, forfatter og journalist. Han debuterte i 2012 som faglitterær forfatter av boken «Romá/sigøynere – I går, i dag, i morgen. En bok om møter mellom mennesker».

 

Publisert 19. aug. 2013 13:00 - Sist endret 26. okt. 2018 06:56